search
ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 00:41
MENU CLOSE

Απαλλαγή για Ολυμπιακό και Ατρόμητο από την Επιτροπή Δεοντολογίας

25.09.2020 09:34
Απαλλαγή για Ολυμπιακό και Ατρόμητο από την Επιτροπή Δεοντολογίας - Media

 

Την απαλλαγή των ΠΑΕ Ολυμπιακού και Ατρομήτου, όπως και των Βαγγέλη Μαρινάκη, Γιώργου Σπανού, καθώς και των υπόλοιπων φυσικών προσώπων που κατηγορούνταν για χειραγώγηση του αγώνα των δύο ομάδων στις 5 Φεβρουαρίου 2015 (2-1) αποφάσισε η Επιτροπή Δεοντολογίας της ΕΠΟ.

Σύμφωνα με όσα μετέδωσε o ΣΠΟΡ FM επιβεβαίωσε από το ρεπορτάζ του Ολυμπιακού ο Κώστας Νικολακόπουλος, οι εμπλεκόμενοι των δύο πλευρών ενημερώθηκαν από την Επιτροπή Δεοντολογίας της ΕΠΟ πως απαλλάσσονται από τις κατηγορίες, μετά την ακροματική διαδικασία που είχε ξεκινήσει 1/7 στο Εφετείο Αθηνών.

Αθώοι επίσης κρίθηκαν ο πρώην αντιπρόεδρος της ΕΠΟ Αριστείδης Σταθόπουλος, ο πρώην αντιπρόεδρος της ΕΠΟ, Γιάννης Παπακωνσταντίνου, ο πρώην σύμβουλος της ΕΠΟ Νίκος Προύντζος, ο προπονητής Σα Πίντο, ο πρώην διοικητικός παράγων του Ατρομήτου Γιάννης Αγγελόπουλος, οι πρώην διαιτητές Ηλίας Σπάθας, Αλέξανδρος Δημητρόπουλος, Κώστας Ιωαννίδης, Απόστολος Αμπάρκιολης, καθώς και ο πρώην πρόεδρος της ΕΠΟ, Γιώργος Σαρρής (για το χρονικό διάστημα πριν την 23.12.2014).

Απαράδεκτη κρίθηκε η πειθαρχική διαδικασία ως προς τους Αθανάσιο Μπριάκο, Θεόδωρο Κουρίδη και Γεώργιο Δούρο, καθώς και για τον Γιώργο Σαρρή, για το διάστημα από 23.12.2014και εντεύθεν.

Θυμίζουμε ότι όλοι οι κατηγορούμενοι αρνήθηκαν τις κατηγορίες, ενώ η ερευνήτρια της Επιτροπής, Παναγιώτα Σπανού, είχε κρίνει ότι υπάρχουν ενδείξεις αλλοίωσης αποτελεσμάτων και εισηγούνταν τον υποβιβασμό Ολυμπιακού-Ατρομήτου, αλλά και τον διά βίου αποκλεισμό των μεγαλομετόχων των δύο ομάδων. Πλέον υπάρχει δικαίωμα έφεσης από τον ποδοσφαιρικό εισαγγελέα εντός πέντε ημερών.

Η υπόθεση πάντως παραμένει ανοιχτή σε ποινικό επίπεδο τόσο για τον Βαγγέλη Μαρινάκη, όσο και για ακόμη 27 πρόσωπα που κατηγορούνται για αλλοίωση αποτελεσμάτων και σύσταση συμμορίας. Η δίκη αυτή συνεχίζεται κανονικά στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 00:40