search
ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 18:21
MENU CLOSE

Μισέλ: Να σταματήσουν οι μονομερείς ενέργειες και η παραβίαση του διεθνούς δικαίου

25.09.2020 15:40
Τηλεδιασκέψεις για την αναγέννηση των σχέσεων ΕΕ-ΗΠΑ ετοιμάζει ο Σαρλ Μισέλ - Media

 

Την ανησυχία της ΕΕ για την ένταση στην Ανατολική Μεσόγειο εξέφρασε ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου κατά την ομιλία του στην 75η Σύνοδο του ΟΗΕ, τονίζοντας ότι «οι μονομερείς ενέργειες και η παραβίαση του διεθνούς δικαίου πρέπει να σταματήσουν εντελώς».

«Η ΕΕ ανησυχεί για τις εντάσεις στην Ανατολική Μεσόγειο. Οι μονομερείς ενέργειες και παραβιάσεις του διεθνούς δικαίου πρέπει να σταματήσουν εντελώς» υπογράμμισε ο Σαρλ Μισέλ προσθέτοντας ότι «μαζί με τα κράτη-μέλη μας, καταβάλλουμε εντατικές διπλωματικές προσπάθειες για να σταματήσουν οι εντάσεις και για την προώθηση του διαλόγου».

Ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου είπε επίσης ότι πρότεινε τη διοργάνωση πολυμερούς διάσκεψης για την Ανατολική Μεσόγειο σε συνεργασία με τα Ηνωμένα Έθνη, σημειώνοντας ότι «πολλοί παράγοντες έχουν ήδη ανταποκριθεί θετικά και είναι έτοιμοι να συζητήσουν τις λεπτομέρειες, την ατζέντα και το χρονοδιάγραμμα».

Τέλος, ο κ. Μισέλ υπογράμμισε ότι «οι θαλάσσιες οριοθετήσεις, η ασφάλεια, τα ενεργειακά ζητήματα και η μετανάστευση είναι μερικά από τα θέματα που πρέπει να αντιμετωπιστούν».

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 18:17