search
ΤΡΙΤΗ 19.03.2024 12:19
MENU CLOSE

Ο Μπακογιάννης επιμένει για τον Μεγάλο Περίπατο: «Αρκετά με τα ψέματα-Ο πιλότος πέτυχε»

25.09.2020 16:26
Τι απαντά ο Μπακογιάννης για το κόστος του φετινού χριστουγεννιάτικου στολισμού  - Media

 

Ο Κώστας Μπακογιάννης τόνισε πως στόχος του Δήμου Αθηναίων είναι να ξεκινήσουν τα μόνιμα έργα για τον Μεγάλο Περίπατο μέσα στο 2021, ενώ σχετικά με τον σάλο γύρω από τη δήλωσή του «βγήκε και δεν βγήκε» σχολίασε: «Αρκετά πια με τα ψέματα».

Στόχο να ξεκινήσουν τα μόνιμα έργα του Μεγάλου Περιπάτου το 2021 έχει η Δημοτική Αρχή της Αθήνας. Αυτό τόνισε ο δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης στη διάρκεια συνέντευξης στον ρ/σ Αθήνα 98,4, επισημαίνοντας ότι «ο Μεγάλος Περίπατος δεν είναι μόνο η Πανεπιστημίου. Μεγάλος Περίπατος είναι η Όλγας, είναι το Σύνταγμα, Μεγάλος Περίπατος είναι η Ερμού. Έχει πολλές πτυχές ως έργο».

Σχετικά με σχόλια που έγιναν για πρόσφατες δηλώσεις του, είπε: «Αρκετά με τα ψέματα. Δεν είπα τίποτα διαφορετικό από αυτά τα οποία λέω εδώ και μήνες», επισημαίνοντας πως ό,τι έχει γίνει μέχρι τώρα, είναι πιλοτικό. Είναι, ανέφερε, η «σύγχρονη μεθοδολογία η οποία λέει το εξής πάρα πολύ απλό: Πριν βάλεις μέσα τις μπουλντόζες, πριν αρχίσεις δηλαδή να δημιουργείς μόνιμα έργα, πας δοκιμαστικά». Ο κ. Μπακογιάννης επανέλαβε πως «θέλουμε να υλοποιήσουμε την ενοποίηση των αρχαιολογικών χώρων, έργο το οποίο πρωτοπαρουσιάστηκε από τον Αντώνη Τρίτση το ’82- ’83, όπως το συνέχισε μετά η Μελίνα Μερκούρη και τόσοι άλλοι. Είναι ένα πολύ μεγάλο έργο, είναι μία πολύ γενναία παρέμβαση, η οποία πέρα από το ότι εξασφαλίζει 50.000 τετραγωνικά μέτρα δημόσιου χώρου, πέρα από το ότι δημιουργεί μία μοναδική διαδρομή 7 χιλιομέτρων περιπατητική και ποδηλατική, είναι μία παρέμβαση η οποία μπορεί να αλλάξει όχι μόνο την εικόνα, αλλά και τη λειτουργία της πόλης».

Η πιλοτική περίοδος, σύμφωνα με τον κ. Μπακογιάννη, «έχει πετύχει γιατί αναδεικνύει και τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα. Και όπου υπάρχουν αδυναμίες, διορθώνονται. Είχαμε μία μελέτη από το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο. Είναι η πρώτη φορά μετά από 20 χρόνια που η Αθήνα επιτέλους απέκτησε μία ολοκληρωμένη συγκοινωνιακή μελέτη. Αυτήν ακολουθήσαμε». Το επόμενο βήμα, πρόσθεσε, είναι το Ειδικό Πολεοδομικό Σχέδιο, το οποίο θα τεθεί σε ουσιαστική διαβούλευση, η οποία δεν θα είναι μόνο τυπική, θα είναι ουσιαστική διαβούλευση. Σε ό,τι αφορά το κόστος της πιλοτικής φάσης ο Κώστας Μπακογιάννης επανέλαβε ότι ο αστικός εξοπλισμός θα μεταφερθεί μετά τη σημερινή πιλοτική εφαρμογή στις 129 γειτονιές της πόλης.

«Τι λέμε; Λέμε ότι η Αθήνα, οι γειτονιές της, χρειάζονται πράσινο. Χρειάζεται αυτό τον αστικό εξοπλισμό. Και αυτός ο αστικός εξοπλισμός είναι η προίκα της πόλης από τον Μεγάλο Περίπατο» ανέφερε χαρακτηριστικά. Για το θέμα της Πλατείας Βικτωρίας και γενικότερα για το μεταναστευτικό στην Αθήνα, ανάφερε ότι σε συνεννόηση με το αρμόδιο υπουργείο «μία νέα δομή θα γίνει στον Ελαιώνα, δίπλα στην υφιστάμενη δομή, που θα λειτουργήσει ως transit center». Δομή, που, όπως είπε, θα φιλοξενεί πρόσφυγες από τα νησιά «για ένα σύντομο αλλά ικανό χρονικό διάστημα, ώστε να μπορεί να δρομολογηθεί η ένταξή του, αν θέλετε, ή γενικότερα να δρομολογηθούν τα επόμενα βήματά της».

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 19.03.2024 12:19