search
ΤΡΙΤΗ 19.03.2024 07:07
MENU CLOSE

Θετική για 48 ημέρες στον κορωνοϊό παραμένει ηλικιωμένη στη Θεσσαλονίκη (Video)

25.09.2020 17:12
Θετική για 48 ημέρες στον κορωνοϊό παραμένει ηλικιωμένη στη Θεσσαλονίκη (Video) - Media

 

Μια ηλικιωμένη γυναίκα στη Θεσσαλονίκη είναι θετική στον κορωνοϊό εδώ και 48 ημέρες. Πρώτος νόσησε ο γιος της, που ζει μαζί της, και λίγες μέρες αργότερα παρουσίασε συμπτώματα και η ίδια.

«Ο γιος μου πήγε στη Χαλκιδική, στο πάρτι αυτό το περίφημο, ήρθε σε λίγες μέρες, ήταν άρρωστος, μετέφερε και σε μένα, λέει, γιατί ζούμε μαζί…», δήλωσε η 75χρονη στον τηλεοπτικό σταθμό Mega.

Ο γιος της ηλικιωμένης καταγγέλλει πως παρότι η μητέρα του ανήκει στις ευπαθείς ομάδες, δεν έχουν πάρει σαφή οδηγία αν η γυναίκα μπορεί να βγαίνει έξω ή όχι, με δεδομένο ότι δεν έχει συμπτώματα και έχει συμπληρώσει προ πολλού τις πρώτες 14 ημέρες καραντίνας.

«Κάθομαι 47 μέρες μέσα. Το τεστ το έκανα 25 Αυγούστου και βγήκα θετική. Τώρα τον Αύγουστο πήγα να κάνω τεστ στο ΑΧΕΠΑ. Κάνω το τεστ βγαίνω ξανά θετική. Πήγα την περασμένη Τρίτη να ξανακάνω, μου λένε ”για ποιο λόγο να κάνετε τεστ;”», λέει η γυναίκα.

Όπως αναφέρει το ρεπορτάζ, η γυναίκα που στα 75 της χρόνια αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα υγείας, δεν μπορεί να υποβληθεί σε αξονική ούτε σε καμία άλλη εξέταση, καθώς δεν τη δέχονται σε κανένα νοσοκομείο, όπως καταγγέλλει ο γιος της. «Παίρνουμε να κλείσουμε ραντεβού και μας κλείνουν την πόρτα. Στο ΑΧΕΠΑ μας λένε να κάνουμε εισαγωγή.»

«Μετά από πνευμονία, είμαι επτά χρόνια… κάνω εισπνοές και μου έχει πει η πνευμονολόγος να αποφεύγω τους κλειστούς χώρους. Αυτοί θέλουν να κάνω εισαγωγή να μείνω μέσα για να μου κάνουν την εξέταση. Εγώ θα’θελα να πάω να κάνω την αξονική και να γυρίσω σπίτι μου».

Η οικογένεια της ηλικιωμένης απευθύνει έκκληση να βρεθεί μια λύση το συντομότερο δυνατόν, καθώς η υγεία της είναι ήδη επιβαρυμένη από διάφορες λοιμώξεις και όσο καθυστερεί η εισαγωγή της στο νοσοκομείο κινδυνεύει η ζωή της.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 19.03.2024 07:07