search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 13:15
MENU CLOSE

Η ιστορική χειραψία Παπανδρέου – Μητσοτάκη μετά τη δολοφονία Μπακογιάννη (Videos)

26.09.2020 11:27
Η ιστορική χειραψία Παπανδρέου – Μητσοτάκη μετά τη δολοφονία Μπακογιάννη (Videos) - Media

 

Ο πρόεδρος και ιδρυτής του ΠΑΣΟΚ Ανδρέας Παπανδρέου και ο πρόεδρος της ΝΔ Κωνσταντίνος Μητσοτάκης ήταν οι μεγάλοι πολιτικοί αντίπαλοι της εποχής και είχαν σφοδρή σύγκρουση τόσο εντός όσο και εκτός Βουλής.

Ωστόσο, όταν έπρεπε, παραμέριζαν τις διαφορές τους και επεδείκνυαν τον απαιτούμενο πολιτικό σεβασμό. Αυτό συνέβη πριν από 31 χρόνια, μετά τη δολοφονία του βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας, Παύλου Μπακογιάννη, από την «17 Νοέμβρη». 

Μετά τη δολοφονία του Μπακογιάννη, ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης μίλησε στη Βουλή και εξέφρασε την ευχή «να είναι το αίμα του Μπακογιάννη το τελευταίο που χύνεται άδικα στον τόπο».

Οι ηγέτες της Αριστεράς, Χαρίλαος Φλωράκης και Λεωνίδας Κύρκος, χειροκρότησαν θερμά την ομιλία του, ενώ ο μεγαλύτερος πολιτικός του αντίπαλος, Ανδρέας Παπανδρέου πήγε στα έδρανα της ΝΔ για να τον συλλυπηθεί προσωπικά, σε μια εικόνα πολιτικού πολιτισμού και ενότητας του πολιτικού κόσμου που σπάνια βλέπουμε πλέον στην Ελλάδα.

Με πληροφορίες από thecaller.gr

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 13:11