27/10/2020 02:37:30

Η ιστορική χειραψία Παπανδρέου – Μητσοτάκη μετά τη δολοφονία Μπακογιάννη (Videos)

Η ιστορική χειραψία Παπανδρέου – Μητσοτάκη μετά τη δολοφονία Μπακογιάννη (Videos) - Media

 

Ο πρόεδρος και ιδρυτής του ΠΑΣΟΚ Ανδρέας Παπανδρέου και ο πρόεδρος της ΝΔ Κωνσταντίνος Μητσοτάκης ήταν οι μεγάλοι πολιτικοί αντίπαλοι της εποχής και είχαν σφοδρή σύγκρουση τόσο εντός όσο και εκτός Βουλής.

Ωστόσο, όταν έπρεπε, παραμέριζαν τις διαφορές τους και επεδείκνυαν τον απαιτούμενο πολιτικό σεβασμό. Αυτό συνέβη πριν από 31 χρόνια, μετά τη δολοφονία του βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας, Παύλου Μπακογιάννη, από την «17 Νοέμβρη». 

Μετά τη δολοφονία του Μπακογιάννη, ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης μίλησε στη Βουλή και εξέφρασε την ευχή «να είναι το αίμα του Μπακογιάννη το τελευταίο που χύνεται άδικα στον τόπο».

Οι ηγέτες της Αριστεράς, Χαρίλαος Φλωράκης και Λεωνίδας Κύρκος, χειροκρότησαν θερμά την ομιλία του, ενώ ο μεγαλύτερος πολιτικός του αντίπαλος, Ανδρέας Παπανδρέου πήγε στα έδρανα της ΝΔ για να τον συλλυπηθεί προσωπικά, σε μια εικόνα πολιτικού πολιτισμού και ενότητας του πολιτικού κόσμου που σπάνια βλέπουμε πλέον στην Ελλάδα.

Με πληροφορίες από thecaller.gr

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.