search
ΤΕΤΑΡΤΗ 24.04.2024 11:30
MENU CLOSE

Γ. Λαμπρούλης: Εκβιαστικά διλήμματα από την κυβέρνηση η οποία δεν έκανε τίποτα για να θωρακίσει Υγεία και Παιδεία

26.09.2020 12:54
Γ. Λαμπρούλης: Η κυβέρνηση έπρεπε να είχε προνοήσει για την εθελοντική προσφορά ιδιωτών γιατρών στο ΕΣΥ - Media

 

Τις ευθύνες της κυβέρνησης που δεν αξιοποίησε το διάστημα από το πρώτο κύμα της πανδημίας για να θωρακίσει τα συστήματα Υγείας και Παιδείας, επισήμανε ο Γιώργος Λαμπρούλης, βουλευτής του ΚΚΕ και αντιπρόεδρος της Βουλής, σε σημερινή του παρέμβαση στον τ/σ «ΜEGA» σημειώνοντας ότι εκείνο το διάστημα ο λαός έδειξε την απαραίτητη ατομική ευθύνη και εκμηδενίστηκαν τα κρούσματα του κορονοϊού.

Εγκάλεσε την κυβέρνηση ότι καταφεύγει σε εκβιαστικά διλήμματα «ή μάσκα ή λοκντάουν» ενώ, όπως είπε, «δεν έκανε τίποτα για να ενισχύσει το δημόσιο σύστημα Υγείας με προσλήψεις και δημιουργία κρεβατιών ΜΕΘ, δεν έκανε τίποτα για τα σχολεία ώστε να μειωθεί ο αριθμός των μαθητών ανά τάξη».

Χαρακτήρισε προκλητική την αντιπαράθεση ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ, όταν, όπως σημείωσε, είναι διαχρονικές οι ευθύνες και των δύο για την κατάσταση στην Παιδεία, την Υγεία κ.α.

Ο Γ. Λαμπρούλης έφερε ως παράδειγμα τις ΜΕΘ για τις οποίες, είπε οτι, σήμερα είναι πολύ λιγότερες από τις 3.500 που θα έπρεπε να είναι στη χώρα μας, εκτός της περιόδου της πανδημίας, σύμφωνα με τα διεθνή στάνταρ. Υποστήριξε ακόμη ότι το δημόσιο σύστημα Υγείας έχει μετατραπεί σε «σύστημα της μιας νόσου για να αντιμετωπίσει τον κορονοϊό».

Κατήγγειλε τέλος ότι με ΚΥΑ δίνονται νέα πακέτα στις ιδιωτικές κλινικές.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΕΤΑΡΤΗ 24.04.2024 11:30