27/10/2020 06:00:25

Γεροβασίλη: Για πόσο ακόμη θα τρέφεται η κυβερνητική ανεπάρκεια και ανευθυνότητα από την ατομική ευθύνη;

Γεροβασίλη: Για πόσο ακόμη θα τρέφεται η κυβερνητική ανεπάρκεια και ανευθυνότητα από την ατομική ευθύνη; - Media

 

«Η ατομική ευθύνη πρέπει να βρίσκει στήριγμα στην κυβερνητική υπευθυνότητα», ανέφερε η Γραμματέας της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, Όλγα Γεροβασίλη στην εκπομπή MEGA Σαββατοκύριακο, ζητώντας από την κυβέρνηση να σταματήσει «να ευτελίζει και τις δύο».

Στη συζήτηση περί ατομικής ευθύνης η Όλγα Γεροβασίλη ξεκαθάρισε ότι κανείς δεν αμφισβητεί τη σημασία της στο θέμα της τήρησης των μέτρων. «Εδώ όμως έχουμε να κάνουμε με μία  πολιτική επιλογή της κυβέρνησης να καταφεύγει στην έννοια της ατομικής ευθύνης όταν η κρατική ευθύνη αποδεικνύεται ανεπαρκής. Σε αυτή την περίπτωση δείχνει με το δάχτυλο τους πολίτες. Όταν όμως τα πράγματα πήγαιναν καλά αυτό αποτελούσε κατάκτηση της κυβέρνησης».

Η Όλγα Γεροβασίλη κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι αντιμετωπίζει το δεύτερο κύμα της πανδημίας με όρους επικοινωνιακής διαχείρισης, ενώ από την ατζέντα της απουσιάζει η διασφάλιση φυσικών αποστάσεων.

«Είναι προφανές ότι στο θέμα της διασφάλισης των φυσικών αποστάσεων,  έχει υπαναχωρήσει η κυβέρνηση, τουλάχιστον σε ό,τι αφορά το δικό της μερίδιο ευθύνης. Επιβάλλει το συνωστισμό στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς και στα σχολεία. Θυμάστε ότι εν μέσω πανδημίας το καλοκαίρι νομοθέτησε την αύξηση των μαθητών στις σχολικές τάξεις. Υπάρχει κανένας ειδικός που συνέστησε ότι τα σχολεία μπορούν να ανοίξουν με περισσότερους μαθητές στην τάξη; Υπάρχει κάποιος ειδικός που είπε ότι αυτό είναι ακίνδυνο και μπορεί να συνεχιστεί απρόσκοπτα;  Όπως και στα ΜΜΜ! Αυτά όλα είναι ευθύνη της κυβέρνησης, όχι των πολιτών. Και τώρα βγαίνουν οι ειδικοί και παίρνουν αποστάσεις. Αντί η κυβέρνηση λοιπόν να ασχολείται το αστείο μέτρο των περιπτέρων  ας ασχοληθεί με τα σοβαρά. Οι πολίτες έχουν ανάγκη να αντιμετωπίζονται σοβαρά από την κυβέρνηση», ανέφερε,

Σε σχόλιο που προέκυψε στη συζήτηση για το θέμα Καλογρίτσα η Γραμματέας της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ υπενθύμισε την πάγια πλέον τακτική της κυβέρνησης στα δύσκολα: « Η κυβέρνηση κάθε φορά που βρίσκεται στη γωνία ανασύρει και από ένα δράκο. Μόνο που αυτός ο δράκος έχει πλέον παλιώσει.   Έχει δε ενδιαφέρον ότι ενώ για τόσον καιρό ο κ. Καλογρίτσας κρινόταν από τη ΝΔ ως αναξιόπιστος, σήμερα  διατυπώνει μία λέξη και βαφτίζεται επιτομή της αξιοπιστίας».

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.