search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 07:23
MENU CLOSE

Το τουρκικό άρμα μάχης «Altay» που θα ενισχύσει την τουρκική Στρατιά στον Έβρο (Photo | Video)

27.09.2020 13:47
Το τουρκικό άρμα μάχης «Altay» που θα ενισχύσει την τουρκική Στρατιά στον Έβρο (Photo | Video) - Media

 

Tο καλοκαίρι του 2021 θα ξεκινήσει η παράδοση των αρμάτων μάχης 3ης γενιάς «Altay» στον τουρκικό Στρατό στον Εβρο. Η παράδοσή του στις μονάδες της 1ης Στρατιάς προγραμματίζεται το αργότερο δηλαδή, σε έντεκα μήνες από σήμερα.

Όπως γράφει ο «Ελεύθερος Τύπος της Κυριακής» είναι το άρμα με το οποίο οι επιτελείς στην Άγκυρα ονειρεύονται ότι η Τουρκία θα επιστρέψει νικηφόρα στα Βαλκάνια. 

Στα πρώτα 250 άρματα ο ρυθμός παραγωγής-παράδοσης θα είναι 6 άρματα μάχης τον μήνα (72 τον χρόνο), αφού μετά την επίλυση του προβλήματος των κινητήρων (τα τουρκικά άρματα θα είναι εξοπλισμένα με τον γερμανικό MTU των 1.500 ίππων και τα προς εξαγωγή άρματα με ένα υβρίδιο ουκρανικής ή νοτιοκορεατικής προέλευσης) το ALTAY είναι πλέον σε πλήρη παραγωγή.

Στο «Altay» έχει εγκατασταθεί αυτόματο σύστημα δέκτη προειδοποίησης laser (LWR: Laser Warning Receiver), ειδικά για την αντιμετώπιση των ελληνικών Α/Τ όπλων τύπου Kornet-E του Ελληνικού Στρατού, τα οποία είναι και τα μοναδικά που «υπόσχονται» διάτρηση και των τριών τύπων τουρκικών αρμάτων (Altay, Leo 2NG, M60T) με πυροβόλο των 120 χιλιοστών.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 07:21