search
ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 07:36
MENU CLOSE

Ο ιός βάζει δύσκολα στο Μαξίμου – Οι εισηγήσεις για lockdown και το βάρος της οικονομίας

28.09.2020 06:33
Ο ιός βάζει δύσκολα στο Μαξίμου - Οι εισηγήσεις για lockdown και το βάρος της οικονομίας - Media

 

Η αγωνία τούτες τις μέρες της έξαρσης του κορωνοϊού είναι διάχυτη στο Μέγαρο Μαξίμου. Καταδιώκονται οι συνεργάτες του Πρωθυπουργού από τα πολλά σήματα ανησυχίας που εκπέμπουν καθημερινά γιατροί και λοιμωξιολόγοι. Και μαζί παρακολουθούν τις επίσης αγωνιώδεις εκκλήσεις επιχειρηματιών, παραγωγών και εμπόρων να αποφευχθεί ένα δεύτερο lockdown, γιατί αντιλαμβάνονται το μέγεθος της οικονομικής καταστροφής που θα ακολουθήσει ύστερα από ένα τέτοιο ενδεχόμενο.

Αυτή η διπλή πίεση προκάλεσε και το όγδοο κατά σειρά τηλεοπτικό μήνυμα του Πρωθυπουργού προς τους πολίτες, τους οποίους κάλεσε για ακόμα μια φορά να τηρούν τα προληπτικά μέτρα, τους κανόνες υγιεινής, τις αποστάσεις και βεβαίως να φορούν τις αβλαβείς πλην δαιμονοποιημένες από τους αρνητές μάσκες.

Κανένας δεν μπορεί να γνωρίζει τη συνέχεια, αν δηλαδή η επιμονή σε αυτά θα επιτρέψει την ανάσχεση και τον έλεγχο του φθινοπωρινού πανδημικού κύματος. Ο Πρωθυπουργός εμφανώς θέλει να κερδίσει χρόνο, να δώσει την ευκαιρία στην κοινωνία να ορθώσει από μόνη της αναχώματα στη μετάδοση της νόσου και να αποφύγει έτσι την εφαρμογή γενικευμένων μέτρων. Είναι, βλέπετε, και η επιτυχία της περασμένης άνοιξης που τον δεσμεύει, αλλά ταυτόχρονα γνωρίζει το βάρος που θα συσσωρεύσει ένα νέο «κλείδωμα» της οικονομίας και της κοινωνίας.

Όπως γράφει ο Βηματοδότης η αλήθεια είναι πάντως ότι οι λοιμωξιολόγοι και οι νοσοκομειακοί γιατροί κρούουν διαρκώς τον κώδωνα του κινδύνου και προτείνουν δραστικότερα μέτρα. Ωστόσο ο κεντρικός σύμβουλος του Πρωθυπουργού, ο Σωτήρης Τσιόδρας – παραμένει ενεργός και δραστήριος αλλά αποφεύγει τις δημόσιες εμφανίσεις γιατί διάφοροι ανεγκέφαλοι από το πλήθος των συνωμοσιολόγων που κυκλοφορούν εκεί έξω τον συκοφαντούν απειλώντας τον ίδιο και την οικογένειά του –, προσφέρει ακόμα λίγο χρόνο, μέχρι να έχει ακριβέστερα και ποιοτικότερα επιδημιολογικά στοιχεία.

Οπότε μάλλον θα περιμένουμε λίγες μέρες και ενδιαμέσως μπορεί να πειστεί ο κ. Τσιόδρας να εμφανιστεί και να εξηγήσει με τον γνωστό μειλίχιο λόγο του στο ευρύ κοινό την αξία και τη σημασία της τήρησης των προληπτικών μέτρων.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 07:35