19/10/2020 18:43:26

Αγγλία: Επιδρομές της αστυνομίας σε σπίτια - Πρόστιμα έως και 10.000 στους παραβάτες της καραντίνας

Αγγλία: Επιδρομές της αστυνομίας σε σπίτια - Πρόστιμα έως και 10.000 στους παραβάτες της καραντίνας - Media

 

Τα σπίτια εκατοντάδων κατοίκων σε καραντίνα αναμένεται να επισκεφθεί η βρετανική αστυνομία, με την προοπτική επιβολής προστίμων ύψους έως και δέκα χιλιάδων λιρών στους παραβάτες.

Η υπουργός Εσωτερικών της Μ.Βρετανίας Πρίτι Πατέλ ανακοίνωσε ότι η κυβέρνηση «δεν θα επιτρέψει στους παραβάτες των σχετικών κανονισμών να αναχαιτίσουν την πρόοδο που επετεύχθη μετά δυσκολίας από την νομοταγή πλειοψηφία».

Σχολίασε, επίσης, ότι «αυτά τα νέα μέτρα στοχεύουν στην προστασία της ζωής των πολιτών. Όλοι θα πρέπει να αναλαμβάνουν την προσωπική τους ευθύνη και να θέτουν τους εαυτούς τους σε καραντίνα, σε περίπτωση που έχουν βρεθεί θετικοί στα τεστ ανίχνευσης του κορωνοϊού».

Τα πρόστιμα θα επιβληθούν τόσο σε ασθενείς που δε βρίσκονται σε απομόνωση, όσο και σε εργοδότες που αναγκάζουν προσωπικό που έχει ασθενήσει να επιστρέψει στο χώρο εργασίας.

Επιπλέον, με πρόστιμο θα τιμωρούνται όσοι συγκεντρώνονται σε ομάδες άνω των έξι ατόμων, όπως και όσοι δεν φορούν μάσκα προστασίας μέσα σε καταστήματα.

Η αστυνομία θα δρα κυρίως με βάση κλήσεις από τους γείτονες των παραβατών, ενώ ιδιαίτερη έμφαση θα δοθεί στις περιοχές που έχουν πληγεί εντονότερα από την πανδημία.

 

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.