search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 17:44
MENU CLOSE

ΗΠΑ: Καίγονται οι περίφημοι αμπελώνες στη Νάπα

28.09.2020 11:38
ΗΠΑ: Καίγονται οι περίφημοι αμπελώνες στη Νάπα - Media

 

Φωτιά που ξέσπασε στην κοιλάδα της Νάπα προκαλεί την αναγκαστική εκκένωση νοσοκομείου και εκατοντάδων σπιτιών. Χιλιάδες στρέμματα καλλιεργειών έγιναν στάχτη,

Φωτιά που ξέσπασε την Κυριακή, στην καρδιά της κοιλάδας της Νάπα, που είναι γνωστή για τους αμπελώνες της, στη βόρεια Καλιφόρνια των ΗΠΑ, ενισχύθηκε από τους ισχυρούς ανέμους που πνέουν στην περιοχή και επεκτάθηκε σε σχεδόν 8.100 στρέμματα, αναγκάζοντας τις αρχές να προβούν στην εκκένωση νοσοκομείου και εκατοντάδων σπιτιών, σύμφωνα με τις ίδιες.

Μεγάλες δυνάμεις της πυροσβεστικής υπηρεσίας αγωνίζονται να θέσουν υπό έλεγχο τις φλόγες που απειλούν γειτονιές και αμπελώνες στο βόρειο άκρο της φημισμένης για την οινοπαραγωγή της κοιλάδα και τις γύρω πλαγιές, περίπου 120 χιλιόμετρα βόρεια του Σαν Φρανσίσκο.

Η φωτιά αυτή, η οποία -όπως αναφέρει το ΑΠΕ ΜΠΕ- ονομάστηκε Glass Fire, ξέσπασε την Κυριακή πριν από το ξημέρωμα κοντά στο Καλιστόγκα και επεκτάθηκε στις γύρω κοινότητες του Ντιρ Παρκ και του Σεντ Ελένα, με τις φλόγες να βρίσκονται σε απόσταση μόλις 1,6 χιλιομέτρου από το νοσοκομείο Adventist Health St. Helena.

Οι 55 άνθρωποι που νοσηλεύονται εκεί απομακρύνθηκαν με ασφάλεια με ασθενοφόρα και ελικόπτερα σε διάστημα πέντε ωρών από τις 07:00 τοπική ώρα, δήλωσε η εκπρόσωπος του νοσοκομείου Λίντα Ουίλιαμς στο Reuters.

Πρόκειται για τη δεύτερη εκκένωση του νοσοκομείου αυτού των 150 κλινών λόγω πυρκαγιάς σε διάστημα ενός μήνα, μετά τις πυρκαγιές που εξαπλώθηκαν σε διάφορες κομητείες βόρεια της περιοχής του Κόλπου του Σαν Φρανσίσκο τον Αύγουστο.

Οι αρχές έδωσαν επίσης εντολή για την εκκένωση περίπου 600 σπιτιών, ενώ προειδοποίησαν τους κατοίκους άλλων 1.400 να είναι έτοιμοι να τα εγκαταλείψουν αμέσως μόλις εκδοθεί σχετική ειδοποίηση, δήλωσε ο εκπρόσωπος της πυροσβεστικής υπηρεσίας της πολιτείας Τάιρι Ζάντερ. Τα μέτρα αυτά αφορούν τουλάχιστον 5.000 ανθρώπους, πρόσθεσε.

Ως χθες το βράδυ, οι φλόγες ενισχυμένες από ισχυρούς ανέμους που έπνεαν στην περιοχή είχαν κατακάψει περίπου 7.300 στρέμματα χορτολιβαδικής βλάστησης σε πλαγιές και δάση με δρύες, ενώ είχαν τεθεί ελάχιστα ή καθόλου υπό έλεγχο, πρόσθεσε ο Ζάντερ.

Οι αρχές διεξάγουν έρευνα για τα αίτια της πυρκαγιάς αυτής, από την οποία δεν έχουν προς το παρόν αναφερθεί τραυματισμοί.

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 17:43