search
ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 23:22
MENU CLOSE

Αχτσιόγλου: Η κυβέρνηση έχει χάσει τον έλεγχο της κατάστασης

28.09.2020 17:46
Αχτσιόγλου: Η κυβέρνηση έχει χάσει τον έλεγχο της κατάστασης - Media
 
«Η κυβέρνηση χάνει, αν δεν έχει ήδη χάσει, τον έλεγχο της κατάστασης που διαμορφώνεται από την πανδημία», τόνισε η Έφη Αχτσιόγλου στην ομιλία της.
 
«Η κοινωνία έδωσε χρόνο στην κυβέρνηση για να κάνει τρεις δουλειές, να ενισχύσει το δημόσιο σύστημα υγείας, να εγγυηθεί το ασφαλές άνοιγμα των σχολείων και να ενισχύσει τα μέσα μαζικής μεταφοράς. Όμως, η ΝΔ έχει αποτύχει και στις τρεις», πρόσθεσε, σημειώνοντας ότι «το δημόσιο σύστημα υγείας λειτουργεί με λιγότερο μόνιμο προσωπικό απ’ ό,τι πέρυσι. Ο κ. Μητσοτάκης είπε ψέματα περί 1.000 ΜΕΘ και διπλασιασμού τους. Λίγη ώρα μετά το ψέμα βγήκε η Υπουργική Απόφαση για διπλάσια αποζημίωση στις ιδιωτικές κλινικές ώστε να διαθέσουν κλίνες ΜΕΘ. Και δεν πρόκειται για κανενός είδους επιστράτευση, αφού προβλέπεται η συναίνεση στην υποδοχή του περιστατικού από την ιδιωτική κλινική».
 
Τα σχολεία, υπογράμμισε, «άνοιξαν με λιγότερους εκπαιδευτικούς και περισσότερους μαθητές ανά αίθουσα. Με 25.000 κενά και τους μισούς αναπληρωτές απ’ ό,τι πέρυσι, με μπαλώματα τρίμηνων συμβάσεων, με το 75% των μαθητών να συνωστίζονται σε τάξεις άνω των 17 ατόμων, σε τμήματα που φτάνουν στους 28 μαθητές ιδίως στην Αθήνα και στη Θεσσαλονίκη».
 
Στα μέσα μαζικής μεταφοράς, επισήμανε, «παρακολουθούμε εικόνες ακραίου συνωστισμού, φαινόμενα επικίνδυνα για τη δημόσια υγεία, και ο κ. Μητσοτάκης διαρρέει τη δυσαρέσκειά του προς τον κ. Καραμανλή ως σχολιαστής ειδήσεων».
 
Στην οικονομία, σημείωσε, «ζητήσαμε ένα γενναίο εμπροσθοβαρές πακέτο στήριξης των εργαζομένων, των μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων, του εισοδήματος των νοικοκυριών», αντί αυτού «η κυβέρνηση δαπάνησε μόλις 4,6 δισ. στην πραγματική οικονομία και είμαστε η προτελευταία χώρα στην ευρωζώνη».
 
Αυτά, «δεν τα κάνει από ανεπάρκεια, αλλά από άποψη. Η ΝΔ έχει άποψη για την αγορά εργασίας. Έχει άποψη για τις μικρές επιχειρήσεις», τόνισε η κ. Αχτσιόγλου, προσθέτοντας ότι «η κυβέρνηση θεωρεί τις ρυθμίσεις προστασίας των εργαζομένων εμπόδια που πρέπει να αρθούν, τη βελτίωση των μισθών προβληματική για την ανταγωνιστικότητα της οικονομίας και τις μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις ζόμπι και βαρίδια για την οικονομία. Ήδη 200.000 θέσεις εργασίας έχουν χαθεί και η ανεργία έχει αυξηθεί κατά 4 μονάδες σε τρεις μήνες, ενώ 1 στις 3 μικρομεσαίες επιχειρήσεις φοβάται ότι θα κλείσει επόμενο διάστημα».
 
Τέλος, υπογράμμισε ότι «απέναντι σε αυτή την κατάσταση το μόνο που ακούμε από τον κ. Μητσοτάκη είναι η ατομική ευθύνη των πολιτών, η οποία μάλιστα είναι τόσο πιο μεγάλη όσο πιο αδύναμος είναι ο φορέας της, ο μαθητής, ο πρόσφυγας. Έτσι η κυβέρνηση δεν θα ελέγξει την κατάσταση, ούτε με τη νέα λίστα Πέτσα θα μπορέσει να την ελέγξει. Η βιτρίνα έχει σπάσει, η κοινωνία κινείται ήδη».
google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 23:21