26/10/2020 20:57:12

Κοινή ανακοίνωση από ΜΚΟ: «Κατώτερο των περιστάσεων το προτεινόμενο Σύμφωνο για τη Μετανάστευση»

Κοινή ανακοίνωση από ΜΚΟ: «Κατώτερο των περιστάσεων το προτεινόμενο Σύμφωνο για τη Μετανάστευση» - Media

 

«Κατώτερη των περιστάσεων» χαρακτηρίζουν την πρόταση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για το νέο Σύμφωνο για τη Μετανάστευση και το 'Ασυλο, ανθρωπιστικές οργανώσεις σε κοινή ανακοίνωσή τους.

Όπως αναφέρουν, «το Σύμφωνο αυτό προσδίδει οικονομικό χαρακτήρα στην αλληλεγγύη, προσφέρει πάτημα στις χώρες που αρνούνται να δεχτούν πρόσφυγες και αφήνει τις χώρες εισόδου αβοήθητες να τα βγάλουν πέρα μόνες τους, με παρηγοριά την εθελούσια 'αλληλεγγύη' από τους συμμάχους τους».

«Παρόλο που υπάρχει μια αλλαγή και αυτή αναφέρεται στην δυνατότητα που έχει πλέον ο αιτών ή η αιτούσα άσυλο να ζητήσει μετεγκατάσταση λόγω ισχυρών δεσμών με μια συγκεκριμένη χώρα της Ε.Ε.», παρατηρούν οι οργανώσεις, «βλέπουμε πως το βάρος του σχεδίου δίνεται στις επιστροφές αντί της ένταξης, στον έλεγχο των συνόρων αντί για τον έλεγχο τήρησης των θεμελιωδών ανθρωπίνων δικαιωμάτων».

Την ανακοίνωση συνυπογράφουν το Ελληνικό Φόρουμ Μεταναστών, η HumanRights360, η SolidarityNow, το Αντιρατσιστικό Παρατηρητήριο του Πανεπιστημίου Αιγαίου και η 'Αρσις.

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.