search
ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 01:21
MENU CLOSE

Στη βάση της Σούδας Πομπέο και Μητσοτάκης (Photos/Video)

29.09.2020 08:25
Στη βάση της Σούδας Πομπέο και Μητσοτάκης (Photos/Video) - Media

 

Το πρόγραμμά του στην Ελλάδα συνεχίζει ο Αμερικανός Υπουργός Εξωτερικών Μάικ Πομπέο, καθώς σήμερα βρίσκεται στη ναυτική και αεροπορική βάση της Σούδας όπου έφτασε το πρωί συνοδευόμενος από τον Έλληνα πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη.

Ο Μάικ Πομπέο έφτασε κάτω από δρακόντεια μέτρα ασφαλείας κοντά στη ναυτική και αεροπορική βάση της Σούδας, μαζί με τον πρωθυπουργό.

Δείτε το βίντεο με την αυτοκινητοπομπή που συνοδεύει στα Χανιά τον Αμερικανό ΥΠΕΞ:

 

Οι κύριοι Μητσοτάκης και Πομπέο ξεναγήθηκαν και ενημερώθηκαν από τους διοικητές των δύο βάσεων της αμερικανικής και της ελληνικής και αμέσως μετά θα μεταβούν στη ναυτική βάση στο Μαράθι, στην προβλήτα Κ14. Στη συνέχεια θα ξεναγηθούν σε ελληνική φρεγάτα που βρίσκεται στο ναύσταθμο και αμέσως μετά θα πραγματοποιηθεί διευρυμένη συνάντηση αντιπροσωπειών, στην 115 Πτέρυγα Μάχης. Ακολούθως θα γίνουν δηλώσεις στα ΜΜΕ.

Κατά τη χθεσινή ενημέρωση των πολιτικών συντακτών ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας, τόνισε μεταξύ άλλων ότι «η επίσκεψη του υπουργού Εξωτερικών των ΗΠΑ, η δεύτερη επίσκεψη μόλις μέσα σε έναν χρόνο αντανακλά τον κομβικό ρόλο που παίζει αφενός η Θεσσαλονίκη ως αναπτυξιακό κέντρο για την περιοχή των Βαλκανίων και αφετέρου η Σούδα για τους γεωστρατηγικούς σχεδιασμούς στην Ανατολική Μεσόγειο και τη Μέση Ανατολή».

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 01:17