search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 17:54
MENU CLOSE

To ΚΕΘΕΑ ΙΘΑΚΗ στο πλευρό των πλημμυροπαθών της Καρδίτσας

29.09.2020 09:30
To ΚΕΘΕΑ ΙΘΑΚΗ στο πλευρό των πλημμυροπαθών της Καρδίτσας - Media

 

Το ΚΕΘΕΑ ΙΘΑΚΗ, ανταποκρινόμενο στην έκκληση για βοήθεια σε τρόφιμα που έχουν απευθύνει οι φορείς της περιοχής της Καρδίτσας, διαθέτει από το απόθεμα ζυμαρικών παραγωγής του Αγροκτήματός του 1.000 πακέτα, ως ελάχιστη ένδειξη αλληλεγγύης στους συνανθρώπους μας που επλήγησαν.

Τα ζυμαρικά θα αποσταλούν και θα διανεμηθούν στην περιοχή σε συνεργασία με τον Δήμο Καλαμαριάς (Αντιδημαρχία Κοινωνικής Πολιτικής, Αλληλεγγύης & Δημ. Υγείας), η οποία έχει αναλάβει σχετική πρωτοβουλία.

Η αλληλεγγύη σε συνθήκες κρίσης είναι αυτό που συνέχει τις ανθρώπινες κοινωνίες. Ένα θεραπευτικό πρόγραμμα που προάγει τέτοιες συλλογικές αξίες ως απάντηση στη μοναξιά της εξάρτησης δεν μπορεί να μένει αδιάφορο σε όσα συμβαίνουν δίπλα μας.

Ο Πρόεδρος του ΚΕΘΕΑ, Χρίστος Λιάπης εξήρε τη συγκεκριμένη πρωτοβουλία, υπογραμμίζοντας πως: «Η Θεραπευτική Κοινότητα του ΚΕΘΕΑ «ΙΘΑΚΗ» απότέλεσε την αρχή της δημιουργικής διαδρομής του ΚΕΘΕΑ και με ξεχωριστά αισθήματα βλέπουμε την «ΙΘΑΚΗ» να βρίσκεται για άλλη μια φορά στην πρωτοπορία της αλληλεγγύης και της βοήθειας προς τους συνανθρώπους μας που δοκιμάστηκαν σκληρά από την πρόσφατη θεομηνία του «ΙΑΝΟΥ». Είχαμε επισκεφθεί από κοντά τις εγκαταστάσεις του θεραπευτικού Πρόγραμματος «ΙΘΑΚΗ», τον Περασμένο Φεβρουάριο, μαζί με την Αντιπρόεδρο του ΔΣ του ΚΕΘΕΑ, Φωτεινή Λεομπίλλα και τον Γενικό Διευθυντή του Οργανισμού, Βασίλη Γκιτάκο, διαπιστώνοντας από κοντά την ξεχωριστή προσπάθεια των μελών και του θεραπευτικού προσωπικού και το αξιόλογο δημιουργικό πνεύμα που εκφράζεται μέσα από τις πολύπλευρες δραστηριότητες των μελών όπως είναι τα εργαστήρια, το τυπογραφείο του ΚΕΘΕΑ «ΣΧΗΜΑ και ΧΡΩΜΑ» και το Αγρόκτημα. Από αυτό το Αγρόκτημα προέρχεται και η προσφορά του ΚΕΘΕΑ «ΙΘΑΚΗ» στους πλημμυροπαθείς της Καρδίτσας, σε μια συμβολική αλλά και ουσιαστική χειρονομία και δράση αρωγής, σύμπνοιας και αλληλοβοήθειας. Μια δράση που μετουσιώνει τη δημιουργική παραγωγή της θεραπευτικής προσπάθειας των απεξαρτημένων μελών μας σε έμπρακτη προσφορά στην κοινωνία και τον συνάνθρωπο. Γιατί, στο τέλος, θα κριθούμε από τον βαθμό της προσφοράς μας σε εκείνους που ευνοήθηκαν λιγότερο και δοκιμάστηκαν περισσότερο από τη συγκυρία. Μιας προσφοράς που για τα μέλη του ΚΕΘΕΑ αποκτά ακόμη πιο ξεχωριστό νόημα, καθώς συμπορεύεται με την προσωπική τους προσπάθεια για απεξάρτηση και εκπέμπει το μήνυμα της υπέρβασης των αντιξοοτήτων και της αισιοδοξίας».

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 17:53