search
ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 20:59
MENU CLOSE

Aρμενία – Αζερμπαϊτζάν: Μαίνονται οι συγκρούσεις, άμαχοι νεκροί -Αρμένιος ιερέας παίρνει τα όπλα (Photos/Video)

29.09.2020 10:24
Aρμενία - Αζερμπαϊτζάν: Μαίνονται οι συγκρούσεις, άμαχοι νεκροί -Αρμένιος ιερέας παίρνει τα όπλα (Photos/Video) - Media

 

Συνεχίζονται για μία ακόμα ημέρα οι ένοπλες συγκρούσεις  ανάμεσα στις ένοπλες δυνάμεις της Αρμενίας και του Αζερμπαϊτζάν στον διαφιλονικούμενο θύλακο του Ναγκόρνο Καραμπάχ. 

Ο πρόεδρος του Αζερμπαϊτζάν Ιλχάμ Αλίεφ δήλωσε σήμερα πως 10 άμαχοι Αζέροι έχουν χάσει τη ζωή τους από την Κυριακή που άρχισαν οι μάχες με τις αρμενικές δυνάμεις για την αποσχισθείσα περιοχή του Ναγκόρνο-Καραμπάχ, μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων Interfax.

Αρμενικές και αζερινές δυνάμεις αλληλοκατηγορούνται για πυρά εναντίον μεθοριακών θέσεων και οικισμών αμάχων στο Ναγκόρνο-Καραμπάχ.

 

Το υπουργείο Άμυνας της Αρμενίας ανακοίνωσε στο μεταξύ πως αζερινές ένοπλες δυνάμεις άνοιξαν πυρ εναντίον αρμενικής στρατιωτικής μονάδας στη μεθοριακή πόλη Βάρντενις, χιλιόμετρα μακριά από το Ναγκόρνο-Καραμπάχ.

Σε δήλωση που εξέδωσε, το αρμενικό υπουργείο αναφέρει πως ένα πολιτικό λεωφορείο έπιασε φωτά αφού επλήγη από αζερινό μη επανδρωμένο αεροπλάνο.

Image

Image

Σε χωριστή ανακοίνωση, η Αρμενία διέψευσε προηγούμενη πληροφορία από το υπουργείο Άμυνας του Αζερμπαϊτζάν ότι ο αρμενικός στρατός βομβάρδισε την περιφέρεια Ντασκεσάν στα σύνορα ανάμεσα στις δύο χώρες.

Εξάλλου, όπως μετέδωσε το πρακτορείο Interfax, η αζερινή κρατική εταιρεία ενέργειας SOCAR ανακοίνωσε σήμερα πως οι πετρελαϊκές υποδομές της χώρας φρουρούνται από τον στρατό.

Τούρκοι και Αζέροι στο Πατριαρχείο των Αρμενίων

Όπως είναι λογικό, η αντιπαράθεση συνεχίζεται πλέον και εκτός εμπόλεμων ζωνών, καθώς έξω από το Πατριαρχείο των Αρμενίων στην Κωνσταντινούπολη μαζεύτηκαν χθες Τούρκοι και Αζέροι σε μια κίνηση πρόκληση την ώρα που κλιμακώνεται η ένταση μεταξύ Αρμενίας Αζερμπαϊτζάν στην περιοχή του Αρτσάχ.

Η Τουρκική Κυβέρνηση που σε αντίθεση με το σύνολο της διεθνούς κοινότητας τροφοδοτεί την ένταση αντί να καλεί σε αποκλιμάκωση, επέτρεψε στους Αζέρους να μαζευτούν με αυτοκίνητα και σημαίες του Αζερμπαϊτζάν και της Τουρκίας έξω από το Πατριαρχείο των Αρμενίων.

 

«Κοίταξα τα μάτια των στρατιωτών μας και κατάλαβα ότι αγαπούν την πατρίδα τους περισσότερο από ό, τι πιστεύω στον Θεό», ήταν η δήλωση του Αρμένιου Ιερέα  Abel Kartashyan που έγινε viral στο διαδίκτυο. 

Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι ο επίσημος λογαριασμός της Αρμενίας στο twitter ανέβασε φωτογραφία με Ιερέα να κρατά από την μια σταυρό και όπλο από την άλλη. «Πίστη και Δύναμη», ήταν το σύνθημα που αναρτήθηκε. 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 20:58