search
ΤΡΙΤΗ 23.04.2024 13:08
MENU CLOSE

Ποδόσφαιρο: «Ξένη» υπόθεση το γκολ στη Super League

29.09.2020 11:06
Ποδόσφαιρο: «Ξένη» υπόθεση το γκολ στη Super League - Media

 

Το είχε post-άρει ο Κώστας Κατσουράνης λίγο μετά την ολοκλήρωση της 1ης αγωνιστικής της Super League: 73 οι ξένοι παίκτες που χρησιμοποιήθηκαν στα πέντε εκείνα ματς. Πολύ πάνω από τους μισούς, δηλαδή. Και, είναι μάλλον φυσιολογικό, η ποσότητα των τερμάτων που έχουν σημειωθεί μετά από τρεις (3) αγωνιστικές να προέρχονται – επίσης – κυρίως από ξένους ποδοσφαιριστές.

Δέκα (10) γκολ καταγράφηκαν στην πρεμιέρα, 11 τη 2η αγωνιστική και 15 την 3η – φυσικά όλες είναι «λειψές» μιας και απουσίαζαν οι αγώνες του Απόλλωνα Σμύρνης ενώ ο ΠΑΣ Γιάννινα μόλις το Σάββατο (26/9) έκανε την παρθενική του εμφάνιση. Συνολικά, λοιπόν, έχουν σημειωθεί 36 τέρματα σε 16 παιχνίδια, κάτι παραπάνω από δύο γκολ δηλαδή ανά ματς (2,25 για την ακρίβεια).

Από αυτά τα 36 γκολ, τα δύο (2) είναι αυτογκόλ: ένα του Μιχάι Ενέα στο 1-1 του ΠΑΟΚ με τον Ατρόμητο και ένα του Λουκά Βύντρα στην εντός έδρας ήττα της Λαμίας από τον ΟΦΗ (1-2). Από τα υπόλοιπα 34 τέρματα, τα 23 τα έχουν πετύχει αλλοδαποί ποδοσφαιριστές: ποσοστό 67,65%! Και, προφανώς, τα άλλα 11 τα έχουν σημειώσει Έλληνες. Η αναλογία τερμάτων συμφωνεί λίγο-πολύ με την αναλογία ξένων-γηγενών παικτών στις ομάδες της Super League 1 έπειτα από τις πρώτες τρεις (με απουσία πέντε παιχνιδιών) αγωνιστικές!

Υπάρχει, όμως, και συνέχεια. Από τα συνολικά 36 γκολ που έχουν επιτευχθεί, η μεγαλύτερη πλειονότητα τους σημειώθηκε στο δεύτερο ημίχρονο: τα 26 για την ακρίβεια, δηλαδή ποσοστό 72,22%! Μόλις 10 φορές πανηγύρισαν οι ομάδες κάποιο τέρμα στο πρώτο 45λεπτο.

Χαρακτηριστικότερο παράδειγμα αυτής της τάσης, του να μπαίνουν γκολ στο δεύτερο ημίχρονο, είναι ο Ολυμπιακός: οι «ερυθρόλευκοι» έχουν παραβιάσει πέντε φορές τις αντίπαλες εστίες, όλες στο δεύτερο μέρος! Ακολουθεί ο Άρης: τα πέντε από τα έξι γκολ των Θεσσαλονικέων έχουν επιτευχθεί στην επανάληψη και μάλιστα όλα, στο «Κλεάνθης Βικελίδης»! Επίσης, τα πέντε από τα έξι γκολ του Άρη τα έχουν σημειώσει αλλοδαποί παίκτες (ποσοστό 83,33%)! Στο 80% είναι και η ΑΕΚ, καθώς μόνο ο Πέτρος Μάνταλος έχει συνεισφέρει στο σκοράρισμα από ελληνικής πλευράς ενώ το ίδιο ποσοστό (δηλ. 80%) ισχύει και για τα γκολ που έχει σημειώσει η «Ένωση» στο δεύτερο ημίχρονο).

Ιδιαίτερη περίπτωση είναι αυτή του ΟΦΗ. Οι Κρήτες έχουν πανηγυρίσει πέντε τέρματα, τέσσερα αν αφαιρέσουμε το αυτογκόλ του Βύντρα. Από αυτά, τα τρία είναι του Αντριάν Σαρδινέρο κι ένα του Χουάν Νέιρα – 100% «ξένα» γκολ δηλαδή. Από την άλλη, η εστία της ομάδας του Γιώργου Σίμου έχει παραβιαστεί τέσσερις φορές, όλες στις καθυστερήσεις των δύο ημιχρόνων: στο 45’+6’ από τον Φράνκο Μάζουρεκ, στο 90’+5’ από τον Λαζάρ Ρόμανιτς, στο 45’+3’ από τον Γιώργο Μανούσο και στο 90’+3’ από τον Δημήτρη Γούτα! Σε ποσοστό 75% τον έχουν… πληγώσει Έλληνες.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 23.04.2024 13:08