28/10/2020 09:54:13

Σακελλαροπούλου για αρνητές του κορωνοϊού και των μέτρων: «Δυστυχώς, ο παραλογισμός καλά κρατεί»

Σακελλαροπούλου για αρνητές του κορωνοϊού και των μέτρων: «Δυστυχώς, ο παραλογισμός καλά κρατεί» - Media
 
Στις ανορθολογικές τάσεις που έφερε στην επιφάνεια η υγειονομική κρίση και οι οποίες ενώ βρίσκονταν σε λανθάνουσα κατάσταση τώρα εκδηλώνονται με ιδιαίτερη ένταση και επιθετικότητα κάθε φορά που προκύπτει μία κρίση, οικονομική, πολιτική, υγειονομική, αναφέρθηκε η Πρόεδρος της Δημοκρατίας κατά τη συνάντησή της με εκπροσώπους της Διεθνούς Ένωσης Ανωτάτων Διοικητικών Δικαστηρίων, συνοδευόμενους από αντιπροσωπεία του Συμβουλίου της Επικρατείας.
 
Όπως χαρακτηριστικά είπε: «Πολίτες που διαδηλώνουν σε όλον τον κόσμο ενάντια στις μάσκες, που δεν συμφωνούν με τη διατήρηση των αποστάσεων, που φτάνουν ως και να αρνούνται την ίδια την ύπαρξη του ιού. Όλοι μας, ωστόσο, το γνωρίζουμε πολύ καλά: Στον κόσμο μας ανθίζουν όλα τα λουλούδια και, δυστυχώς, ο παραλογισμός καλά κρατεί».
 
Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας έθεσε και το ζήτημα της ισορροπίας μεταξύ ατομικής ελευθερίας και δημοσίου συμφέροντος, υπό τη μορφή της διαφύλαξης της δημόσιας υγείας, που ανέκυψε παγκοσμίως μετά τα περιοριστικά μέτρα κατά της πανδημίας του κορωνοϊού.
 
Όπως είπε τα μέτρα που να λάβουν οι κυβερνήσεις θέτουν στους διοικητικούς δικαστές, πολύ ευαίσθητα ερωτήματα όπως «ποιους περιορισμούς ατομικών ελευθεριών μπορούμε να ανεχθούμε χωρίς να υπονομεύσουμε τον πυρήνα τους; Σε ποια έκταση μπορεί να περιοριστεί η οικονομική ελευθερία προκειμένου να προστατευθεί η δημόσια υγεία, χωρίς η ύφεση που ακολουθεί να γονατίσει την κοινωνία».

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.