search
ΤΡΙΤΗ 16.04.2024 18:49
MENU CLOSE

Καταγγελία: Άδεια κόστους 3,5 εκατ. ευρώ ζητά ο δήμος Αθηναίων από το ΓΠΑ για την κατασκευή νέων αμφιθεάτρων

29.09.2020 15:26
Καταγγελία: Άδεια κόστους 3,5 εκατ. ευρώ ζητά ο δήμος Αθηναίων από το ΓΠΑ για την κατασκευή νέων αμφιθεάτρων - Media

 

Στην καταγγελία ότι ο δήμος Αθηναίων ζητά άδεια κόστους 3,5 εκατ. ευρώ από το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθήνας (ΓΠΑ) προκειμένου το ίδρυμα να κατασκευάσει δύο νέα αμφιθέατρα, προχώρησε οργάνωση νεολαίας του ιδρύματος.

Αναλυτικά, η οργάνωση Bloco ΓΠΑ, αναφέρει σε ανάρτησή της:

Το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών αντιμετωπίζει εδώ και αρκετά χρόνια κτιριακό πρόβλημα. Οι εισακτέοι τα τελευταία χρόνια έχουν αυξηθεί με αποτέλεσμα τα αμφιθέατρα και τα εργαστήρια να μην επαρκούν για να καλυφθούν οι ανάγκες για την ομαλή διεξαγωγή των μαθημάτων.
 
Για να λυθεί το ζήτημα αυτό και ή παρούσα Σύγκλητος του ΓΠΑ αλλά και η προηγούμενη, έχει κάνει ενέργειες προκειμένου να προχωρήσει στην ανέγερση 2 αμφιθεάτρων χωρητικότητας 150 ατόμων. Η έκταση στην οποία θα δημιουργούνταν τα αμφιθέατρα βρίσκεται εντός της έκτασης που ανήκει στο ΓΠΑ, απέναντι από το κτίριο Ρουσόπουλου και επί της οδού Λ. Αθηνών.
 
Όπως ενημέρωσε τον Φοιτητικό Σύλλογο, η Σύγκλητος του πανεπιστημίου στην προγραμματισμένη συνεδρίαση στις 29/9, οι μελέτες έχουν εγκριθεί και παράλληλα έχει εξασφαλιστεί κονδύλι για την χρηματοδότηση του έργου ανέγερσης τους. Επειδή το ΓΠΑ βρίσκεται εντός οικιστικής ζώνης του Δήμου Αθηναίων, πρέπει να λάβει σχετική άδεια.
 
Ο Δήμος Αθηναίων, αξιώνει 3,5 εκατομμύρια ευρώ (!) από το ΓΠΑ προκειμένου να εκδώσει την άδεια, δηλαδή αξιώνει περισσότερα χρήματα από όσο κοστίζει η υλοποίηση του έργου. Είναι προκλητικό, εν μέσω πανδημίας, ο Δήμος Αθηναίων που έχει υλοποιήσει το μεγαλύτερο οικονομικό και όχι μόνο φιάσκο των τελευταίων ετών με τον “μεγάλο περίπατο”, να αξιώνει τόσα χρήματα από ένα δημόσιο ίδρυμα.
 
Η ευθύνη βαραίνει αποκλειστικά και μόνο την Δημοτική αρχή και τον ίδιο τον κ. Μπακογιάννη του οποίου η στάση δεν μας εκπλήσσει καθόλου. 
 
Διεκδικούμε από τον Δήμο Αθηναίων να δώσει άμεσα και δωρεάν την άδεια ανέγερσης των αμφιθεάτρων στο ΓΠΑ, προκειμένου να καλυφθούν οι άμεσες ανάγκες για κτιριακές υποδομές. Οι ανάγκες μας όσο και αν το θέλουν κάποιοι, δεν θα μπουν σε καραντίνα. Διεκδικούμε σπουδές και ζωή με αξιοπρέπεια.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 16.04.2024 18:03