search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 13:09
MENU CLOSE

Πέθανε ο εμίρης του Κουβέιτ

29.09.2020 16:25
Πέθανε ο εμίρης του Κουβέιτ - Media
 
Ο εμίρης του Κουβέιτ, σεΐχης Σαμπάχ αλ-Άχμαντ αλ-Σαμπάχ, απεβίωσε σήμερα σε ηλικία 91 ετών, ανακοίνωσε το παλάτι της χώρας.
 
«Με μεγάλη θλίψη και πόνο θρηνούμε (…) τον θάνατο του σεΐχη Σαμπάχ αλ-Άχμαντ αλ-Τζάμπερ αλ-Σαμπάχ, εμίρη του Κουβέιτ», δήλωσε ο σεΐχης Άλι Τζάραχ αλ-Σαμπάχ, υπουργός αρμόδιος για βασιλικές υποθέσεις, σε ηχογραφημένο μήνυμα που μεταδόθηκε από την τηλεόραση.
 
Ο σεΐχης Σαμπάχ ήταν επικεφαλής της πετρελαιοπαραγωγού χώρας του Κόλπου και συμμάχου των ΗΠΑ από το 2006 και ηγήθηκε της εξωτερικής της πολιτικής για περισσότερα από 50 χρόνια. Διάδοχός του έχει οριστεί ο αδελφός του, πρίγκιπας διάδοχος σεΐχης Νάουαφ αλ-Άχμαντ αλ-Σαμπάχ.
 
Ο ηγέτης του Κουβέιτ είχε μακρά διπλωματική καριέρα, καθώς ορίστηκε υπουργός Εξωτερικών της χώρας το 1963. Μετά την εισβολή του Ιράκ, ο Σαμπάχ αλ-Άχμαντ αλ-Σαμπάχ μαζί με την υπόλοιπη ηγεσία της χώρας διέφυγαν στην Σαουδική Αραβία.
 
Το 2003 ο Σαμπάχ αλ-Άχμαντ αλ-Σαμπάχ οριστήκε πρωθυπουργός της χώρας και το 2006, παρά την προχωρημένη ηλικία του, ψηφίστηκε ομόφωνα να αναλάβει εμίρης του Κουβέιτ, θέση που διατήρησε ως το θάνατό του.
google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 13:08