23/10/2020 14:24:14

Πέθανε ο εμίρης του Κουβέιτ

Πέθανε ο εμίρης του Κουβέιτ - Media
 
Ο εμίρης του Κουβέιτ, σεΐχης Σαμπάχ αλ-Άχμαντ αλ-Σαμπάχ, απεβίωσε σήμερα σε ηλικία 91 ετών, ανακοίνωσε το παλάτι της χώρας.
 
«Με μεγάλη θλίψη και πόνο θρηνούμε (…) τον θάνατο του σεΐχη Σαμπάχ αλ-Άχμαντ αλ-Τζάμπερ αλ-Σαμπάχ, εμίρη του Κουβέιτ», δήλωσε ο σεΐχης Άλι Τζάραχ αλ-Σαμπάχ, υπουργός αρμόδιος για βασιλικές υποθέσεις, σε ηχογραφημένο μήνυμα που μεταδόθηκε από την τηλεόραση.
 
Ο σεΐχης Σαμπάχ ήταν επικεφαλής της πετρελαιοπαραγωγού χώρας του Κόλπου και συμμάχου των ΗΠΑ από το 2006 και ηγήθηκε της εξωτερικής της πολιτικής για περισσότερα από 50 χρόνια. Διάδοχός του έχει οριστεί ο αδελφός του, πρίγκιπας διάδοχος σεΐχης Νάουαφ αλ-Άχμαντ αλ-Σαμπάχ.
 
Ο ηγέτης του Κουβέιτ είχε μακρά διπλωματική καριέρα, καθώς ορίστηκε υπουργός Εξωτερικών της χώρας το 1963. Μετά την εισβολή του Ιράκ, ο Σαμπάχ αλ-Άχμαντ αλ-Σαμπάχ μαζί με την υπόλοιπη ηγεσία της χώρας διέφυγαν στην Σαουδική Αραβία.
 
Το 2003 ο Σαμπάχ αλ-Άχμαντ αλ-Σαμπάχ οριστήκε πρωθυπουργός της χώρας και το 2006, παρά την προχωρημένη ηλικία του, ψηφίστηκε ομόφωνα να αναλάβει εμίρης του Κουβέιτ, θέση που διατήρησε ως το θάνατό του.

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.