search
ΤΡΙΤΗ 19.03.2024 10:08
MENU CLOSE

Ο Μπάιντεν έδωσε στη δημοσιότητα τις φορολογικές δηλώσεις του λίγο πριν από το ντιμπέιτ – Τα ποσά

29.09.2020 18:29
Έτοιμος ο Μπάιντεν να υπογράψει σειρά διαταγμάτων αμέσως μετά την ανάληψη των καθηκόντων του - Media

 

Λίγες ώρες πριν από την πρώτη του τηλεμαχία με τον πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ, ο υποψήφιος των Δημοκρατικών για την προεδρία Τζο Μπάιντεν έδωσε στη δημοσιότητα τις φορολογικές δηλώσεις του για το 2019 και το επιτελείο του κάλεσε τον Ρεπουμπλικανό αντίπαλό του, ο οποίος δέχεται σφοδρή κριτική γιατί δεν αποκαλύπτει τα δικά του φορολογικά δεδομένα, να κάνει το ίδιο.

Ο Μπάιντεν, που πρόκειται να μοιραστεί τη σκηνή με τον Τραμπ τα ξημερώματα της Τετάρτης στο Κλίβελαντ, έκανε αυτήν την κίνηση δύο ημέρες αφότου η εφημερίδα New York Times ανέφερε ότι ο Ρεπουμπλικάνος πρόεδρος πλήρωσε μόλις 750 δολάρια σε ομοσπονδιακούς φόρους εισοδήματος το 2016 και το 2017 – και τίποτα στα 10 από τα 15 προηγούμενα χρόνια. Ο Τραμπ ανέκαθεν προσπαθούσε να κρατήσει μυστικά τα προσωπικά του οικονομικά στοιχεία.

Σύμφωνα με τα φορολογικά δεδομένα του Μπάιντεν, ο ίδιος και η σύζυγός του Τζιλ πλήρωσαν περισσότερα από 346.000 δολάρια σε ομοσπονδιακούς και άλλους φόρους το 2019, έχοντας δηλώσει εισόδημα περίπου 985.000 δολαρίων. Στη συνέχεια ζήτησαν επιστροφή περίπου 47.000 δολαρίων λόγω υπερβολικής φορολόγησης.

Σήμερα δόθηκαν επίσης στη δημοσιότητα οι φορολογικές δηλώσεις της Κάμαλα Χάρις, της υποψήφιας αντιπροέδρου των Δημοκρατικών.

«Πρόκειται για ιστορικό επίπεδο διαφάνειας που αποσκοπεί να ανακτήσουν οι Αμερικανοί την εμπιστοσύνη τους για άλλη μια φορά στο ότι οι ηγέτες τους θα φροντίζουν για τον λαό και όχι για τα δικά τους κέρδη», είπε στους δημοσιογράφους η Κέιτ Μπέντινγκφιλντ, η υποδιευθύντρια της προεκλογικής εκστρατείας του Μπάιντεν. «Κύριε πρόεδρε, δώστε τις δικές σας φορολογικές δηλώσεις ή βουλώστε το», πρόσθεσε.

Καθώς ένα εκατομμύριο Αμερικανοί έχουν ήδη ψηφίσει και ο χρόνος τελειώνει για να αλλάξουν άποψη ή να επηρεαστούν οι αναποφάσιστοι, το διακύβευμα είναι τεράστιο σ’ αυτήν την πρώτη τηλεμαχία, πέντε εβδομάδες πριν από τις εκλογές της 3ης Νοεμβρίου.

Η τηλεμαχία, η πρώτη από τις τρεις συνολικά, θα διαρκέσει 90 λεπτά και θα φιλοξενηθεί στο Πανεπιστήμιο Κέις Γουέστερν Ριζέρβ του Κλίβελαντ. Τραμπ και Μπάιντεν θα διασταυρώσουν τα ξίφη τους για μια σειρά θεμάτων, από την πανδημία του νέου κορονοϊού, μέχρι τον διορισμό της συντηρητικής δικαστού Έιμι Κόνεϊ Μπάρετ στο Ανώτατο Δικαστήριο και τις συνεχιζόμενες διαδηλώσεις για φυλετική δικαιοσύνη.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 19.03.2024 10:08