search
ΤΡΙΤΗ 19.03.2024 07:40
MENU CLOSE

Βαρβιτσιώτης: Η Ελλάδα δεν πρόκειται να δεχτεί αποστρατιωτικοποίηση των νησιών

29.09.2020 18:36
Βαρβιτσιώτης: Η Ελλάδα δεν πρόκειται να δεχτεί αποστρατιωτικοποίηση των νησιών - Media

 

«Η επίσκεψη Πομπέο έδειξε ότι η Ελλάδα αναγνωρίζεται από τις ΗΠΑ ως πυλώνας σταθερότητας στην ευρύτερη περιοχή. Το ίδιο αναγνωρίζεται και από την ΕΕ» δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης σε συνέντευξη που παραχώρησε στο Bloomberg, και την τηλεοπτική εκπομπή Εuropean Close Show που μεταδόθηκε απ΄ ευθείας το απόγευμα της Τρίτης.

Σύμφωνα με ανακοίνωσή του, ο κ. Βαρβιτσιώτης αναφέρθηκε στην επίσκεψη του Αμερικανού υπουργού Εξωτερικών σε Θεσσαλονίκη και Κρήτη, λέγοντας πως η Ελλάδα αποτελεί παραδοσιακό και σταθερό σύμμαχο των ΗΠΑ. Υπάρχει, τόνισε, πλέον σταθερό μήνυμα προς την Τουρκία, ότι η συμπεριφορά της δεν πρόκειται να γίνει ανεκτή από τη διεθνή κοινότητα και ότι τόσο οι ΗΠΑ όσο και η ΕΕ δεν πρόκειται να επιτρέψουν στην Τουρκία συμπεριφορές εκτός των κανόνων του Διεθνούς Δικαίου. Προσέθεσε, ακόμη, πως έχει γίνει κατανοητό στη Διεθνή Κοινότητα ότι δεν είναι η Ελλάδα εκείνη που προκαλεί την ένταση, αλλά η Τουρκία που θέλει ν’ αλλάξει το status quo, αγνοώντας το Διεθνές Δίκαιο. Συμπλήρωσε, επίσης, ότι η Ελλάδα ζητάει διάλογο χωρίς την παρουσία στρατιωτικών μέσων και τον σεβασμό από πλευράς Τουρκίας των κανόνων του διεθνούς δικαίου.

Ερωτηθείς για την επικείμενη Σύνοδο Κορυφής, ο κ. Βαρβιτσιώτης σημείωσε ότι η ΕΕ είναι έτοιμη να παρουσιάσει δύο δρόμους στην Άγκυρα: Ο ένας είναι ο δρόμος της συνεργασίας. Και ο άλλος δρόμος που ακολουθεί η Τουρκία έως τώρα, είναι της αποστασιοποίησης από τις ευρωπαϊκές αξίες. Και στο τέλος αυτού του δρόμου υπάρχουν κυρώσεις. «Το μήνυμα της ΕΕ προς στην Τουρκία θα είναι ότι οι οποιεσδήποτε ενέργειες που υπονομεύουν τη σταθερότητα και την ασφάλεια στην περιοχή δεν πρόκειται να γίνουν ανεκτές» τόνισε.

Σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση, επιπλέον ο αναπληρωτής υπουργός απαντώντας σε σχετική ερώτηση, έκανε σαφές ότι η Ελλάδα δεν πρόκειται να δεχτεί αποστρατιωτικοποίηση των νησιών μας.

Τέλος, ερωτηθείς για την αμυντική συνεργασία ΗΠΑ – Ελλάδας, τόνισε τη σημασία που έχει η βάση της Σούδας για την ασφάλεια της ευρύτερης περιοχής της Ανατολικής Μεσογείου.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 19.03.2024 07:40