search
ΤΡΙΤΗ 19.03.2024 08:30
MENU CLOSE

Ρόδος: Αθώωση 56χρονου γιου που για 9 χρόνια έπαιρνε τη σύνταξη του νεκρού πατέρα του – Έλαβε συνολικά 150.000 ευρώ

30.09.2020 07:43
Ρόδος: Αθώωση 56χρονου γιου που για 9 χρόνια έπαιρνε τη σύνταξη του νεκρού πατέρα του - Έλαβε συνολικά 150.000 ευρώ - Media

 

Αθώος κρίθηκε την Τρίτητ από το Πενταμελές Εφετείο Δωδεκανήσου, o 56χρονος που για εννέα χρόνια εισέπραττε τις συντάξεις του πεθαμένου πατέρα του.

Το δικαστήριο κατέληξε σε αυτή την απόφαση κάνοντας δεκτούς τους αυτοτελείς ισχυρισμούς του συνηγόρου υπεράσπισης, ο οποίος και προσκόμισε ενώπιόν του έγγραφα τα οποία αποδείκνυαν ότι ο κατηγορούμενος είχε ενημερώσει το υποκατάστημα του ΙΚΑ σε χωριό της Ρόδου, για το θάνατο του πατέρα του, όμως η ενημέρωση αυτή ουδέποτε και φυσικά χωρίς δική του υπαιτιότητα δεν έφθασε στα κεντρικά της υπηρεσίας για να διακοπεί η σύνταξη.

Παράλληλα, όπως αναφέρει το rodiaki.gr, τα χρήματα που εισπράχτηκαν ουσιαστικά αποτελούν μέρος της σύνταξης που όφειλε να λάβει η χήρα μητέρα του 56χρονου η οποία και τελικά τα πήρε μετά από καθυστέρηση δεκατεσσάρων ετών. Υπενθυμίζεται ότι πρωτόδικα ο 56χρονος είχε κριθεί ένοχος για την υπόθεση αυτή και του είχε επιβληθεί ποινή κάθειρξης 10 ετών, με την έφεση να έχει αναστέλλουσα δύναμη υπό τους όρους της εμφάνισής του δύο φορές το μήνα στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής του.

Η υπόθεση παραπέμφθηκε σε δίκη με βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών Δωδεκανήσου και ο 56χρονος κατηγορήθηκε για απάτη σε βάρος του ελληνικού Δημοσίου κατ’ εξακολούθηση από υπαίτιο που διαπράττει απάτες κατ’ επάγγελμα και η ζημία που προκλήθηκε είναι άνω των 150.000 ευρώ.

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, ο 56χρονος ήταν συνδικαιούχος στο λογαριασμό τράπεζας που διατηρούσε ο πατέρας του και στον οποίο κατατίθονταν η κύρια και επικουρική σύνταξη γήρατος που ελάμβανε.

Όπως αναφέρεται και στο παραπεμπτικό βούλευμα, ο πατέρας απεβίωσε στα μέσα Ιανουαρίου 2002, όμως ο 56χρονος φέρεται να μην προσκόμισε στο ΙΚΑ-ΕΤΑΜ τη ληξιαρχική πράξη θανάτου και έτσι τα χρήματα της σύνταξης συνέχιζαν να κατατίθενται κανονικά στο λογαριασμό του θανόντος μέχρι και το τέλος Οκτωβρίου 2011.

Ο 56χρονος κατηγορείται επίσης ότι όλο αυτό το χρονικό διάστημα εισέπραξε παράνομα το συνολικό ποσό των 153.808 ευρώ προκαλώντας ζημία στο Νομικό Πρόσωπο Δημοσίου Δικαίου, το οποίο σήμερα απαιτεί από τον κατηγορούμενο το χρηματικό ποσό των 209.564 ευρώ, καθώς σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία, οι αχρεωστήτως καταβληθείσες παροχές επιστρέφονται εντόκως σε ποσοστό 5%.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 19.03.2024 08:26