search
ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 22:51
MENU CLOSE

Ο Βενιζέλος και η ιστορική απόφαση της Φώφης

30.09.2020 09:11
Ο Βενιζέλος και η ιστορική απόφαση της Φώφης - Media

 

Μόλις πριν λίγες μέρες, τελείωσε το εξαιρετικά επιτυχημένο και πανθομολογουμένως υψηλού επίπεδου, διαδικτυακό συνέδριο «Η Ελλάδα Μετά IV: Μετά (;) την πανδημία» του Κύκλου Ιδεών του Β. Βενιζέλου. Πρόκειται για ένα φόρουμ ιδεών με έντονη δραστηριότητα και εντυπωσιακή αποδοχή από ένα μεγάλο κοινό που το παρακολουθεί ευλαβικά σε ολόκληρη την επικράτεια και έχει αναβαθμίσει τον δημόσιο διάλογο στη χώρα μας. Επίσης, αυτές τις μέρες κυκλοφόρησε από τις εκδόσεις Παπαδόπουλος, το βιβλίο του Β. Βενιζέλου «Οριοθέτηση θαλασσίων ζωνών και ελληνοτουρκικές σχέσεις», σχετικά με την οριοθέτηση υφαλοκρηπίδας και ΑΟΖ με την Τουρκία. Την ίδια ώρα, με τακτική βαρυσήμαντη αρθρογραφία στον τύπο και μέσα από τηλεοπτικές εμφανίσεις, επεμβαίνει στην πολιτική επικαιρότητα.

Ο Βενιζέλος, θαρρείς, δεν έλειψε ποτέ από την ενεργό πολιτική, ούτε μια μέρα, ούτε μια στιγμή, ούτε ένα δευτερόλεπτο. Αυτό εύκολα το αντιλαμβάνεται κανείς αν επισκεφθεί την ηλεκτρονική του διεύθυνση (https://www.evenizelos.gr/) όπου καταγράφεται όλη του η πολυσχιδής δραστηριότητα. Μη έχοντας κάτι αντίστοιχο στον πολιτικό μας βίο, απορώ και εξίσταμαι για την πολυτέλεια που έχει το πολιτικό μας σύστημα να του …περισσεύει ένας Βενιζέλος λαμβάνοντας υπόψη και την σύνθεση των πρόσωπων (…προσωπικοτήτων) της Βουλής.

Πρέπει να είναι ο μοναδικός πολιτικός που -αν και εκτός Βουλής- παραμένει τόσο δραστήριος αναδεικνύοντας ταυτόχρονα υποδειγματικά την ιδιότητα του ενεργού πολίτη: την πεμπτουσία της δημοκρατίας. Πρόκειται για σημαντικό μάθημα πολιτικού ήθους.

Με αξιοπρέπεια αντιμετώπισε όλον τον όγκο αχαριστίας στο πρόσωπό του αλλά και στις πολιτικές του επιλογές οι οποίες συνέβαλαν τα μέγιστα -στην εποχή της τρομοκρατίας του αντιμνημονιακού παραληρήματος- να βγει η χώρα από τα αδιέξοδα.

Θα έλεγε κανείς ότι μόνος του ο Βενιζέλος ως απλός πολίτης έχει ενεργότερη και ουσιαστικότερη συμμετοχή στα κοινά από ότι όλο το κόμμα του ΚΙΝΑΛ μαζί, από το οποίο καθώς φαίνεται σύμφωνα με την αυθεντικά ιστορική (και συγγνώμη από την ιστορία…) απόφαση της Φώφης, περίσσευε.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 22:49