search
ΠΕΜΠΤΗ 18.04.2024 20:39
MENU CLOSE

Μέτρα… πάταξης των καταλήψεων από Κεραμέως – Αναπληρώσεις σε αργίες και Σάββατα, εξ αποστάσεως μάθημα

30.09.2020 10:12
Μέτρα... πάταξης των καταλήψεων από Κεραμέως - Αναπληρώσεις σε αργίες και Σάββατα, εξ αποστάσεως μάθημα - Media

 

Στην… αντεπίθεση περνά η κυβέρνηση και το υπουργείο Παιδείας σε μια προσπάθεια περιορισμού και καταστολής των εκατοντάδων καταλήψεων που είναι σε εξέλιξη σε Γυμνάσια και Λύκεια της χώρας. 

Έτσι, αντί να ικανοποιήσει τουλάχιστον μερικά από τα άμεσα αιτήματά τους, όπως προσλήψεις εκπαιδευτικών, λιγότεροι μαθττές ανά τμήμα ή δωρεάν τεστ στα σχολεία, η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως απάντησε με το πώς θα αναπληρωθούν οι χαμένες ώρες των μαθημάτων.

Συγκεκριμένα αυτό θα υλοποιηθεί με μαθήματα τις ημέρες των σχολικών εορτών, τις αργίες, τα Σάββατα, ενώ στο βωμό των “καλύψεων” θα θυσιαστούν και οι εκδρομές.

Να σημειωθεί ότι αύριο Πέμπτη, στα σχολεία υπό κατάληψη, θα ξεκινήσει υποχρεωτικά για όλους σύγχρονη εξ αποστάσεως εκπαίδευση.

Ωστόσο, είναι ένα ερώτημα αν αυτά τα μέτρα που έχουν στοιχεία “τιμωρίας” όσων σχολείων αντιδρούν, θα φέρουν το επιθυμητό για την κυβέρνηση αποτέλεσμα ή θα πυροδοτήσουν νέο γύρο αντιπαραθέσεων. 

Σύμφωνα με το συντονιστικό των μαθητών τα σχολεία που τελούν υπό κατάληψη φτάνουν τα 600, με περίπου τα 250 εξ αυτών να είναι στην Αττική.

Αύριο, Πέμπτη, οι μαθητές έχουν ανακοινώσει συλλαλητήριο στο κέντρο της Αθήνας και σε άλλες πόλεις.

Η δήλωση Κεραμέως

Η δήλωση της κυρίας Κεραμέως έχει ως εξής:

«Σχετικά με τις καταλήψεις σχολικών μονάδων, σημειώνονται τα εξής:

▪ Όλες οι χαμένες ώρες μαθημάτων θα καλυφθούν μέσω διδασκαλίας τις ημέρες σχολικών εορτών, αργιών, Σαββάτων, σχολικών περιπάτων.

▪ Από αύριο, στις σχολικές μονάδες που τελούν υπό κατάληψη ξεκινά υποχρεωτική για όλους σύγχρονη εξ αποστάσεως εκπαίδευση. Με ευθύνη του Διευθυντή του σχολείου, καταρτίζεται από σήμερα το πρόγραμμα της εξ αποστάσεως εκπαίδευσης. Αναλυτικές οδηγίες για τη λειτουργία της σύγχρονης εξ αποστάσεως εκπαίδευσης έχουν εκδοθεί και αποσταλεί με την έναρξη του σχολικού έτους.

Θεμιτή κάθε θέση και άποψη, αλλά ο διάλογος γίνεται με ανοιχτά σχολεία. Δεν μπορεί οποιοσδήποτε να εμποδίζει την πρόσβαση στην εκπαίδευση».

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 18.04.2024 20:39