search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 01:35
MENU CLOSE

Παγκόσμιος εμπορικός πόλεμος: Δασμούς 4 δισ. ετοιμάζει η Ε.Ε. κατά των ΗΠΑ

30.09.2020 12:47
Παγκόσμιος εμπορικός πόλεμος: Δασμούς 4 δισ. ετοιμάζει η Ε.Ε. κατά των ΗΠΑ - Media
 
Για κλιμάκωση των εχθροπραξιών κατά των ΗΠΑ στον ακήρυχτο παγκόσμιο εμπορικό πόλεμο ετοιμάζονται οι Βρυξέλλες, μετά από απόφαση του Παγκόσμιου Οργανισμού Εμπορίου που δίνει στην Ε.Ε. το δικαίωμα να επιβάλει δασμούς σε αμερικανικά αγαθά, συνολικής αξίας 4 δισ. δολαρίων, ως αντίποινα για τις παράνομες κρατικές επιδοτήσεις της Ουάσιγκτον στην Boeing.
 
Σύμφωνα με το Bloomberg, το οποίο επικαλείται ασφαλείς πηγές, τώρα πια οι Βρυξέλλες έχουν στα χέρια τους το «όπλο» που αναζητούσαν για να απαντήσουν στους δασμούς, ύψους 7,5 δισ. δολαρίων, που είχε επιβάλει η Ουάσιγκτον σε ευρωπαϊκά αγαθά στο πλαίσιο της υπόθεσης που αφορούσε την Airbus.
 
Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι οι δασμοί της Ε.Ε. θα επιβληθούν σε παραγωγούς άνθρακα, αγρότες και αλιείς, καθώς και κατασκευαστές αεροσκαφών, κλάδους πολιτικά σημαντικούς για τον Αμερικανό πρόεδρο, Ντόναλντ Τραμπ, αν και είναι ασαφές αν οι δασμοί θα επιβληθούν πριν ή μετά τις εκλογές της 3ης Νοεμβρίου για τον νέο πρόεδρο των ΗΠΑ.
 
Αναλυτές εκτιμούν, πάντως, ότι το «όπλο» στα χέρια της Ε.Ε. κάνει ακόμα πιο δύσκολα τα πράγματα για τον Τραμπ, ο οποίος έπαιζε ως βασικό χαρτί του στην προεκλογική του καμπάνια την καλή πορεία της αμερικανικής οικονομίας επί της προεδρία του, αν και η πανδημία του κορωνοϊού προκάλεσε τεράστια ύφεση στις ΗΠΑ.
google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 01:15