search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 08:20
MENU CLOSE

ΣΥΡΙΖΑ: Πού βρίσκεται σήμερα ο ιατρικός εξοπλισμός και οι άλλες δωρεές ύψους 89 εκατ. ευρώ που ανακοινώθηκαν τον Μάιο;

30.09.2020 12:51
ΣΥΡΙΖΑ: Πού βρίσκεται σήμερα ο ιατρικός εξοπλισμός και οι άλλες δωρεές ύψους 89 εκατ. ευρώ που ανακοινώθηκαν τον Μάιο; - Media

 

Την κατάθεση στη Βουλή όλων των εγγράφων, σχετικά με τη διαχείριση και αξιοποίηση των ιδιωτικών δωρεών συμπεριλαμβανομένης και της δωρεάς της Βουλής, προς το Εθνικό Σύστημα Υγείας ζητούν με ερώτηση τους προς τον υπουργό Υγείας Βασίλη Κικίλια, 47 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία με πρωτοβουλία του Χριστόφορου Βερναρδάκη.

Οι βουλευτές της αξιωματικής αντιπολίτευσης, επικρίνουν τη κυβέρνηση γιατί όπως υποστηρίζουν, «πέντε μήνες μετά την εκδήλωση παρουσίασης των δωρεών προς το ΕΣΥ, όπου ανακοινώθηκε ότι έγιναν δωρεές από 865 φορείς το συνολικό ύψος των οποίων ξεπερνά τα 89 εκατομμύρια ευρώ, καθυστερεί να προχωρήσει στην άμεση αξιοποίηση τους για να εκσυγχρονιστεί και να ενισχυθεί σε μόνιμη βάση το δημόσιο σύστημα υγείας αλλά και να αντιμετωπιστεί καλύτερα η πανδημία του covid19».

«Παρά τη μεγάλη κινητοποίηση των ιδιωτών δωρητών με την παροχή 595 κλινών Μ.Ε.Θ. και την ταχύτατη ανταπόκριση της Βουλής των Ελλήνων με τη δωρεά επιπλέον 50, σχεδόν 5 μήνες μετά την παρουσίαση των ιδιωτικών δωρεών και 2 μήνες μετά την υπογραφή της σύμβασης κατασκευής στη Βουλή, ο υπουργός Υγείας δήλωσε στις 21.9.2020 ότι οι κενές κλίνες ΜΕΘ Covid-19 στην Αττική ανέρχονται σε μόλις 37, ενώ στην έκθεση επιδημιολογικής επιτήρησης του ΕΟΔΥ της ίδιας ημέρας αναφέρεται ότι ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι πανελλαδικά είναι 79. Παράλληλα τη συγκεκριμένη ημέρα καταγράφονται και 453 νέα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα της νόσου στη χώρα», επισημαίνουν χαρακτηριστικά οι 47 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 08:17