search
ΤΡΙΤΗ 19.03.2024 07:45
MENU CLOSE

Δίκη Ζαφειρόπουλου: Για πληρωμένο συμβόλαιο θανάτου μιλούν οι συγγενείς του

30.09.2020 14:26
Δίκη Ζαφειρόπουλου: Για πληρωμένο συμβόλαιο θανάτου μιλούν οι συγγενείς του - Media

 

Γεγονότα που δεν είχαν δει το φως στην πρώτη δίκη για την δολοφονία του άτυχου ποινικολόγου Μιχάλη Ζαφειρόπουλου προσκομμίστηκαν σήμερα από την οικογένεια του, πρώτη ημέρα της δίκης στο Εφετείο της Αθήνας.

Στο εδώλιο, τρεις άνδρες όλοι κρατούμενοι και κατηγορούμενοι ως μέλη της μαφίας των φυλακών. Κανείς ωστόσο δεν εμφανίστηκε ενώπιον των δικαστών του Μεικτού Ορκωτού Εφετείου, αλλά εκπροσωπήθηκαν από τους συνηγόρους τους.

Τραγικές φιγούρες, η σύζυγος του Μιχάλη Ζαφειρόπουλου, Βίκυ αλλά και ο γιος του Επαμεινώνδας, ο οποίος παρουσίασε ενώπιον των δικαστών μία συνομιλία που είχε στο διαδίκτυο ο πατέρας του Μιχάλης, με έναν άνδρα με το ψευδώνυμο Vas. Σύμφωνα με τον μάρτυρα, το πρόσωπο αυτό είναι ο Αριστείδης Φλώρος. Όπως είπε ο μάρτυρας, από την επίμαχη συνομιλία προκύπτει καθαρά η προσπάθεια εκβίασης του Αριστείδη Φλώρου (τον οποίο υπερασπιζόταν ο Μ. Ζαφειρόπουλος) από γνωστό δικηγόρο της Αθήνας, ο οποίος εκπροσωπούσε τον Γιώργο Αντωνόπουλο στην υπόθεση της απόπειρας δολοφονίας σε βάρος του.

Η συνομιλία

-«vas»: Hi, Μιχάλη. Πρέπει να ξέρω το συντομότερο δυνατό ότι αυτά που σου είπα ισχύουν από την άλλη πλευρά. Δες αν έχουμε νέα, as soon as possible

-Μιχάλης: Ok

Στις 24/7/2017 λαμβάνει χώρα άλλη συνομιλία:

-«vas»:  Μου είπε η Καρολίνα. Ποιος από τους δυο είναι ο παραδόπιστος; Ο πιο μεγάλος σε ηλικία;

-Μιχάλης: Ο πιο μεγάλος. Ο άλλος συμφωνεί με εσένα. Αύριο έχω ραντεβού με τον μεγάλο (σ.σ δικηγόρο).

Συνεχίζοντας την κατάθεσή του ο μάρτυρας ανέφερε πως την επόμενη ημέρα πράγματι, ο πατέρας του είχε ραντεβού με τον Αλέξανδρο Λυκουρέζο, ο οποίος εκπροσωπούσε τον Γιώργο Αντωνόπουλο στην υπόθεση της απόπειρας δολοφονίας του.

Η Βίκυ Ζαφειροπούλου στην κατάθεση της ήταν κατηγορηματική. Σε βάρος του συζύγου της υπήρχε σχέδιο δολοφονίας, πολύ κατά στρωμένο, και δεν επρόκειτο για ατύχημα, όπως θέλουν να το παρουσιάσουν οι κατηγορούμενοι. Για πληρωμένο συμβόλαιο, έκανε λόγο ο Γρηγόρης Ζαφειρόπουλος.

«Ο κατηγορούμενος πήγε αποφασισμένος να τον βγάλει από τη μέση. Δεν υπήρχε άλλη πρόθεση, πλην της εκτέλεσης», είπε ο μάρτυρας. Και αυτό γιατί όπως είπε ο αδελφός του, είχε συμβουλεύσει τον Αριστείδη Φλώρο να μην υποκύψει στον εκβιασμό να δώσει  5 εκατ. ευρώ σε Αλβανούς κρατούμενους, οι οποίοι τον είχαν «δείξει» ως τον ηθικό αυτουργό στην απόπειρα δολοφονίας Αντωνόπουλου. «Ο Φλώρος εκβιαζόταν από τον Κλοντιάν Λεκοτσάι μέσα στις φυλακές Κορυδαλλού» είπε στην κατάθεση του ο πρώην αρχιφύλακας, Α. Αραβαντινός.

Όμως είπε και κάτι ακόμη σημαντικό: ότι ο Μιχάλης Ζαφειρόπουλος τού είχε εκμυστηρευθεί πως ο πελάτης του κινδυνεύει περισσότερο από δικηγόρους παρά  από τους Αλβανούς κρατούμενους.

Πηγή: ethnos.gr

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 19.03.2024 07:45