search
ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 23:11
MENU CLOSE

Στα όρια της μαζικής σύρραξης: Ο πρόεδρος του Αζερμπαϊτζάν ξεκαθαρίζει – «Μάχες μέχρι να φύγει η Αρμενία από το Ναγκόρνο Καραμπάχ»

30.09.2020 17:56
Στα όρια της μαζικής σύρραξης: Ο πρόεδρος του Αζερμπαϊτζάν ξεκαθαρίζει - «Μάχες μέχρι να φύγει η Αρμενία από το Ναγκόρνο Καραμπάχ» - Media
 
Ο πρόεδρος του Αζερμπαϊτζάν υποσχέθηκε την Τετάρτη ότι η χώρα του θα συνεχίσει τις στρατιωτικές επιχειρήσεις έως την απόσυρση των δυνάμεων της Αρμενίας από το Ναγκόρνο Καραμπάχ, θέατρο αιματηρών ένοπλων συγκρούσεων εδώ και τέσσερις ημέρες.
 
«Έχουμε έναν μοναδικό όρο, την πλήρη, χωρίς προϋποθέσεις και χωρίς καθυστέρηση απόσυρση των ενόπλων δυνάμεων της Αρμενίας από το έδαφός μας. Εάν η κυβέρνηση της Αρμενίας αποδεχθεί αυτόν τον όρο, οι μάχες θα σταματήσουν, το αίμα θα σταματήσει να κυλάει», είπε ο πρόεδρος Ιλχάμ Αλίεφ, αφού επισκέφθηκε τραυματίες στρατιώτες στο νοσοκομείο.
 
«Θέλουμε να αποκαταστήσουμε την εδαφική ακεραιότητά μας, το κάνουμε και θα το κάνουμε», συμπλήρωσε, σύμφωνα με τα πλάνα που προβλήθηκαν από τηλεοπτικά δίκτυα.
 
Επιπλέον, ο Αζέρος πρόεδρος ευχαρίστησε τον πρόεδρο της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν για τη στήριξή του. Ο Ερντογάν δήλωσε τη Δευτέρα πως το Αζερμπαϊτζάν πρέπει να πάρει την κατάσταση στα χέρια του και διαβεβαίωσε πως η Τουρκία θα σταθεί «με όλα τα μέσα και την καρδιά της» στο πλευρό του Μπακού.
 
Ο Αλίεφ επισήμανε πως το Πακιστάν, το Αφγανιστάν και η Τουρκία έχουν εκφράσει τη συμπαράστασή τους, συμπλήρωσε, όμως, ότι ο στρατός του Αζερμπαϊτζάν δεν χρειάζεται εξωτερική βοήθεια.
 
Λαβρόφ: Η Ρωσία είναι έτοιμη να διαμεσολαβήσει
Από την πλευρά του, πάντως, ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ δήλωσε ότι η Μόσχα είναι έτοιμη να φιλοξενήσει τους υπουργούς Εξωτερικών της Αρμενίας και του Αζερμπαϊτζάν για συνομιλίες, όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών που εξέδωσε μετά από ξεχωριστές τηλεφωνικές συνομιλίες που είχε ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών με τον υπουργό Εξωτερικών του Αζερμπαϊτζάν Τζεϊχούν Μπαϊράμοφ και τον υπουργό Εξωτερικών της Αρμενίας Ζογκράμπ Μνατσακαγιάν
 
Ο Λαβρόφ υπογράμμισε ότι η Ρωσία θα συνεχίσει να συνεργάζεται και με τους δύο ξεχωριστά, αλλά και μαζί με τους άλλους συμπροεδρεύοντες της ομάδας του Μίνσκ στο ΟΑΣΕ θα καταβάλει διαμεσολαβητικές προσπάθειες που θα προσβλέπουν στην δημιουργία προϋποθέσεων για την διευθέτηση της διένεξης στο Ναγκόρνο Καραμπάχ με πολιτικά και διπλωματικά μέσα.
google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 23:03