28/10/2020 10:45:05

Παναγιωτόπουλος: Στο τραπέζι μέτρα για την Αττική - Δεν περιμένω lockdown όπως της άνοιξης

Παναγιωτόπουλος: Στο τραπέζι μέτρα για την Αττική - Δεν περιμένω lockdown όπως της άνοιξης - Media

 

«Ο κορωνοϊός δεν παίζει» ήταν το δραματικό μήνυμα του ομότιμου καθηγητή Δημόσιας Υγείας-Υγείας του Παιδιού στην Εθνικής Σχολή Δημόσιας Υγείας και μέλος της Επιτροπής των Εμπειρογνωμόνων του υπουργείου Υγείας Τάκη Παναγιωτόπουλου, στη σκιά των νέων κρουσμάτων σε γηροκομείο στον Άγιο Παντελεήμονα

«Πρόκειται για εξαιρετικό περιστατικό δεν υπάρχει αμφιβολία» σχολίασε ο T. Παναγιωτόπουλος για το γηροκομείο, εκτιμώντας ότι η δομή ενδέχεται να κλείσει.

«Θα γίνει συστηματική ιχνηλάτηση. Ποιοι ήρθαν σε επαφή με ποιους» σημείωσε το πρωί της Πέμπτης στον ΣΚΑΪ ο καθηγητής.  

«Δεν πιστεύω ότι η αγανάκτηση θα μας οδηγήσει στο καλύτερο, πρέπει να δούμε ψύχραιμα την αλληλουχία των γεγονότων και να παρθούν τα κατάλληλα μέτρα» τόνισε.  

«Δεν περιμένω πιθανό lockdown όπως της άνοιξης» ξεκαθάρισε ο καθηγητής.

Διευκρίνισε ότι στο τραπέζι βρίσκονται μέτρα όπως ο περιορισμός δραστηριοτήτων, ωραρίων.

«Συζητούνται και πρέπει να συζητούνται» σχολίασε ο Τάκης Παναγιωτόπουλος. 

«Θα πρέπει καταρχάς να βγάλουμε τα συμπεράσματα γνωρίζοντας τα πλήρη δεδομένα για να γίνουν στοχευμένες παρεμβάσεις, και ποιος είναι ο αδύναμος κρίκος στους οίκους ευγηρίας... Πρέπει να φυλάσσονται ως κόρη οφθαλμού, με μέτρα όσον άφορα τους εργαζομένους ή τους προμηθευτές» υπογράμμισε. 

Όπως επισήμανε ο ομότιμος καθηγητής Δημόσιας Υγείας, «η διασπορά του ιού είναι μεγαλύτερη στην κοινότητα, της  Αττικής καταρχάς. Βιώνουμε τις μεταδόσεις που έγιναν μέσα Σεπτεμβρίου. Τα μέτρα για να αποδώσουν χρειάζεται κάποιο διάστημα. Χρειάζονται εκτεταμένοι έλεγχοι». 

«Θα μπούμε σε λίγο στην περίοδο της γρίπης και την περίοδο του εμβολιασμού οι ομάδες υψηλού κινδύνου θα πρέπει να είναι οι πρώτες που θα εμβολιαστούν, δεν πρέπει να λείψουν τα εμβόλια για τις ομάδες υψηλού κινδύνου, όπως οι ενηλικιωμένοι» εξήγησε. 

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.