search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 11:10
MENU CLOSE

ΗΠΑ: Χριστιανική οργάνωση μάζεψε πάνω από 500.000 δολάρια για τα… δικαστικά έξοδα του μακελάρη της Κενόσα

01.10.2020 07:06
ΗΠΑ: Χριστιανική οργάνωση μάζεψε πάνω από 500.000 δολάρια για τα... δικαστικά έξοδα του μακελάρη της Κενόσα - Media

 

Γίνεται ολοένα και πιο ξεκάθαρο ότι στις ΗΠΑ υπάρχουν δύο άκρως αντίθετοι κόσμοι, τους οποίους και χωρίζει μια ολόκληρη αξιακή άβυσσος.

Από την μια το κίνημα Black Lives Matter το οποίο συνεχίζει να κάνει αισθητή την παρουσία του σε διάφορες πόλεις των ΗΠΑ.

Από την άλλη όμως υπάρχουν και οι ορκισμένοι εχθροί του, οι οποίοι οργανώνονται με διάφορους τρόπους.

Μεταξύ άλλων, σύμφωνα με το nypost, φροντίζοντας για τη συμπαράσταση σε ακροδεξιούς δολοφόνους, όπως ο 17χρονος Kyle Rittenhouse, που σκόρπισε το θάνατο πριν ένα περίπου μήνα στην Κενόσα του Ουισκόνσιν, σκοτώνοντας δυο ανθρώπους στα πλαίσια διαδηλώσεων.

Η οργάνωση «Φίλοι της οικογένειας Rittenhouse», με έδρα την Ατλάντα της Τζόρτζια, δημιούργησαν ένα «χριστιανικό σάιτ δωρεών», λίγες μέρες μετά τη διπλή δολοφονία.

Στόχος τους η συλλογή 500.000 δολαρίων, κάτι το οποίο επετεύχθη και υπερκαλύφθηκε, αφού ως χθες είχαν μαζευτεί 523000 δολάρια.

Στο εισαγωγικό σημείωμα της σελίδας, διακρίνεται ξεκάθαρα ότι στόχος είναι όχι απλά να βοηθηθεί ο Rittenhouse στα δικαστικά του έξοδα, αλλά και να δικαιολογηθεί το έγκλημά του ως «πράξη αυτοάμυνας» και πρακτικά να ηρωοποιηθεί ο δράστης:

«Τώρα, ο Kyle κατηγορείται άδικα για δολοφονία πρώτου βαθμού, από έναν εισαγγελέα που μοιάζει αποφασισμένος να επωφεληθεί από την πολιτική σκοπιά της κατάστασης”, υποστηρίζει η σελίδα, προσθέτοντας πως “η κατάσταση ήταν καθαρά αυτοάμυνα, κι ο Kyle κι η οικογένειά του θα χρειαστούν αναμφίβολα χρήματα να πληρώσουν τα νομικά έξοδα. Ας το ανταποδώσουμε σε κάποιον που γενναία προσπάθησε να υπερασπιστεί την κοινότητά του».

Ο 17χρονος ήταν μέλος ακροδεξιάς ένοπλης πολιτοφυλακής, με στόχο την “προστασία” τοπικών επιχειρήσεων από λεηλασίες στη διάρκεια διαδηλώσεων του BLM στην Κενόσα, που ξέσπασαν μετά τον απρόκλητο πυροβολισμό του Αφροαμερικανού Τζάκομπ Μπλέικ από την αστυνομία. Ο Rittenhouse τραυμάτισε θανάσιμα τον 36χρονο διαδηλωτή Joseph Rosenbaum, που σε βίντεο φαινόταν να ανεμίζει μια τσάντα κατά του οπλισμένου νεαρού.

Στη συνέχεια ο 17χρονος διέφυγε, ενώ τον κυνηγούσαν άλλοι διαδηλωτές, πέφτοντας πάνω στον 26χρονο Anthony Huber, που προσπάθησε να σταματήσει το φονιά χτυπώντας τον με ένα σκέιτμπορντ.

Ο Rittenhouse τον σκότωσε και στη συνέχεια πυροβόλησε ακόμα ένα διαδηλωτή στο χέρι, ευτυχώς όχι σοβαρά.

Ο μακελάρης στη συνέχεια κατευθύνθηκε προς μια σειρά περιπολικών με τα χέρια ψηλά, οι αστυνομικοί ωστόσο τον αγνόησαν επιδεικτικά, επιτρέποντάς του να γυρίσει στο σπίτι του στο Ιλινόι, όπου και συνελήφθη μια μέρα μετά, κι αφότου η ταυτότητά του είχε γίνει γνωστή μέσω βίντεο στα ΜΚΔ.

Ο ακροδεξιός δεδηλωμένος οπαδός του Τραμπ αντιμετωπίζει κατηγορίες για δολοφονία και προσπαθεί να αποφύγει την έκδοσή του στο Ουισκόνσιν, κάτι που θα σήμαινε πως η δίκη του θα διεξαγόταν κοντά στον τόπο του εγκλήματος.

Πηγή: katiousa.gr

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 11:10