search
ΠΕΜΠΤΗ 18.04.2024 09:09
MENU CLOSE

«Πυρά» Ξανθού για τα γηροκομεία: Κανένα σχέδιο πρόληψης – Η κυβέρνηση παρεμβαίνει μόνο «πυροσβεστικά»

01.10.2020 10:53
Ξανθός: Λάθος να χρησιμοποιούνται τα νοσοκομεία ως εμβολιαστικά κέντρα  - Media

 

Σφοδρή κριτική στην κυβέρνηση για τα μέτρα προστασίας από τον κορωνοϊό που έχουν ληφθεί στα γηροκομεία και τις κοινωνικές δομές εξαπέλυσε το μεσημέρι της Πέμπτης ο τομεάρχης Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία Ανδρέας Ξανθός, μετά τα 40 επιβεβαιωμένα κρούσματα στο γηροκομείο «Αττική» στον Άγιο Παντελεήμονα.

«Από την αρχή της πανδημίας είχαμε προειδοποιήσει για τον κίνδυνο ανεξέλεγκτης διασποράς κρουσμάτων με SARS-CoV-2 σε κλειστές δομές και πληθυσμούς ειδικής ευαλωτότητας, όπως οι φιλοξενούμενοι σε γηροκομεία, προνοιακά ιδρύματα, προσφυγικά camps, οι άστεγοι, οι τοξικοεξαρτημένοι κλπ. Δυστυχώς, η κυβέρνηση δεν είχε κανένα σχέδιο στοχευμένων προληπτικών ελέγχων του προσωπικού και των φιλοξενούμενων, ούτε ενισχυμένη υγειονομική εποπτεία των δομών.Για ακόμη μία φορά τα κυβερνητικά αντανακλαστικά ήταν ανεπαρκή και καθυστερημένα. Ακριβώς γι’ αυτόν το λόγο η συρροή περιστατικών covid-19 σε τέτοιες δομές πληθαίνει καθημερινά, με χαρακτηριστικό παράδειγμα το γηροκομείο στο κέντρο της Αθήνας, όπου κυνικά παραδέχθηκαν πως έχουν νοσήσει εργαζόμενοι εδώ και δύο εβδομάδες!», αναφέρει αρχικά στην δήλωσή του ο  Ανδρέας Ξανθός.

«Το Ευρωπαϊκό Κέντρο Ελέγχου των Λοιμώξεων ( ECDC) συνιστά ως «κλειδί» για τον έλεγχο της πανδημίας τα εξής:Γρήγορο εντοπισμό κρουσμάτων με γενικευμένο testing, Επάρκεια ανθρώπινου δυναμικού στο σύστημα Υγείας, Στοχευμένη πρόληψη σε ευάλωτα άτομα και στο υγειονομικό προσωπικό.Ας κινηθεί επιτέλους η κυβέρνηση με σοβαρό και συγκροτημένο τρόπο προς αυτή την κατεύθυνση, αντί να παρεμβαίνει «πυροσβεστικά» και εκ των υστέρων. Τώρα, πριν να είναι πολύ αργά», καταλήγει ο ο τομεάρχης Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 18.04.2024 09:09