search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 10:08
MENU CLOSE

Κορωνοϊός: Παρέμβαση εισαγγελέα για το γηροκομείο στον Άγιο Παντελεήμονα

01.10.2020 12:32
Κορωνοϊός: Παρέμβαση εισαγγελέα για το γηροκομείο στον Άγιο Παντελεήμονα - Media

 

Την παρέμβαση του εισαγγελέα προκάλεσαν τα δεκάδες κρούσματα κορωνοϊού που εντοπίστηκαν σε οίκο ευγηρίας στον Άγιο Παντελεήμονα.

Η προϊσταμένη της εισαγγελίας Πρωτοδικών διέταξε την διενέργεια κατεπείγουσας προκαταρκτικής εξέτασης προκειμένου να διερευνηθεί αν υπήρξε από την πλευρά των υπευθύνων του οίκου ευγηρίας κακουργηματική παραβίαση των μέτρων πρόληψης για τη διάδοση του ιού, βάσει του άρθρου 285 του Ποινικού Κώδικα, στον οποίο ορίζεται ότι:

«Όποιος από πρόθεση παραβιάζει τα μέτρα που έχει διατάξει η αρμόδια αρχή τιμωρείται:

  • με φυλάκιση και χρηματική ποινή, αν από την πράξη μπορεί να προκύψει κίνδυνος μετάδοσης της ασθένειας σε αόριστο αριθμό ανθρώπων,
  • με κάθειρξη έως 10 χρόνια, αν η παραβίαση είχε ως αποτέλεσμα να μεταδοθεί η ασθένεια σε άνθρωπο,
  • με κάθειρξη έως τουλάχιστον 10 χρόνια, εάν υπάρξει θάνατος ανθρώπου,
  • με ισόβια, αν προκλήθηκε ο θάνατος μεγάλου αριθμού ανθρώπων».

Το συγκεκριμένο γηροκομείο είναι το 7ο στο οποίο καταγράφονται κρούσματα κορωνοϊού, ενώ ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ Παναγιώτης Αρκουμένεας αναφερόμενος στον Άγιο Παντελεήμονα έκανε λόγο για μεγάλη διασπορά υποστηρίζοντας, μάλιστα, πως κάποιοι νοσηλευτές φαίνεται από τους πρώτους ελέγχους να νοσούν εδώ και δυο εβδομάδες.

Οι υγειονομικές αρχές, από την αρχή της πανδημίας, έχουν λάβει ειδικά μέτρα για την προστασία των φιλοξενούμενων σε οίκους ευγηρίας και ισχύει αυστηρό πρωτόκολλο.

Σημειώνεται ότι ήδη από τον περασμένο Αύγουστο βρέθηκαν στο επίκεντρο της προσοχής των ειδικών τα γηροκομεία μετά και τις εστίες σε οίκους ευγηρίας σε Εύοσμο και Ασβεστοχώρι Θεσσαλονίκης. Και σήμερα φτάσαμε να μετράμε 40 νέα κρούσματα σε δομή της Αθήνας, στον Άγιο Παντελεήμονα. 

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 10:07