20/10/2020 06:07:28

Ένωση Φωτορεπόρτερ κατά ΑΠΕ-ΜΠΕ για φώτο αρχείου με επεισόδια (Photo)

Ένωση Φωτορεπόρτερ κατά ΑΠΕ-ΜΠΕ για φώτο αρχείου με επεισόδια (Photo) - Media

 

Την οργισμένη αντίδραση της Ένωσης Φωτορεπόρτερ Ελλάδας (ΕΦΕ) και την καταγγελία για απουσία διευκρινιστικής σημείωσης προκάλεσε η φωτογραφία με την οποία το ΑΠΕ-ΜΠΕ συνόδευσε το ρεπορτάζ για το πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο που πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη στην Αθήνα.

Η ανακοίνωση της ΕΦΕ ανέφερε ότι «κατόπιν καταγγελίας μέλους του Προεδρείου της ΕΦΕ αλλά και κατόπιν επισήμανσης από πλευράς πολιτών, έπεσε στην αντίληψή μας δημοσίευμα του ΑΠΕ σχετικά με το "Πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο στο κέντρο της Αθήνας" που πραγματοποιήθηκε σήμερα, Πέμπτη 1η Οκτωβρίου του 2020.

Στο εν λόγω δημοσίευμα χρησιμοποιείται μια φωτογραφία που πρώτον, δεν απεικονίζει μαθητές αλλά φοιτητές και δεύτερον δεν απεικονίζει σημερινά αλλά παλαιότερα γεγονότα, με τη χρήση βίας από πλευράς διαδηλωτών που εμφανίζονται να υψώνουν κοντάρια σημαιών ως "ρόπαλα".

Συνεπώς δεν υπάρχει καμία λογική σχέση της φωτογραφίας που χρησιμοποιήθηκε, με την απεικόνιση των σημερινών γεγονότων. Αναζητήσαμε τη δημοσίευση στον ιστότοπο του ΑΠΕ, συγκεκριμένα στην διεύθυνση του άρθρου "Πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο στο κέντρο της Αθήνας", ελπίζοντας να βρούμε μια εξήγηση ή έστω την επιγραφή "φωτογραφία αρχείου".

Ωστόσο δεν βρέθηκε, ως της 4:20 μ.μ. καμία αντίστοιχη εξήγηση. Θέλουμε με την παρούσα να εκφράσουμε τον έντονο προβληματισμό μας, τόσο για τη φωτογραφία που χρησιμοποιήθηκε όσο και για την έλλειψη της αναγραφής ότι πρόκειται για φωτογραφία αρχείου.

Το Προεδρείο της ΕΦΕ».
Να σημειωθεί ότι μετά την ανακοίνωση της ΕΦΕ, αλλά και αντιδράσεις πολιτών στα social media, το ΑΠΕ-ΜΠΕ άλλαξε τη φωτογραφία στο ρεπορτάζ

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.