28/10/2020 13:57:16

«Ψυχρολουσία» από Μέρκελ: Διακριτικό «όχι» σε κυρώσεις στην Τουρκία

Δεν κάνει πίσω η Μέρκελ: Το Βερολίνο δεν αναμένει κυρώσεις κατά της Τουρκίας  στη Σύνοδο Κορυφής - Media
 
Μάλλον ως «ψυχρολουσία» θα πρέπει να θεωρούνται οι δηλώσεις της Γερμανίδας καγκελαρίου Άνγκελα Μέρκελ κατά την άφιξή της στη Σύνοδο Κορυφής της Ε.Ε., καθώς για άλλη μια φορά τάχθηκε κατά της επιβολής κυρώσεων στην Τουρκία για τη συμπεριφορά της στην ανατολική Μεσόγειο.
 
Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το news247, το οποίο επικαλείται το Politico, η Μέρκελ εμμέσως πλην σαφώς απέρριψε το ενδεχόμενο κυρώσεων κατά της Τουρκίας, παρότι πιέζουν γι' αυτές Γαλλία, Ελλάδα και Κύπρος, λέγοντας ότι «θα επισημάνω ότι η σχέση μας με την Τουρκία είναι πράγματι πολύ περίπλοκη και ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση έχει μεγάλο συμφέρον να αναπτύξει μια πραγματικά εποικοδομητική σχέση και με την Τουρκία, παρά όλες τις δυσκολίες».
 
Παράλληλα, επισήμανε ότι «είμαστε εταίροι στο ΝΑΤΟ και εξαρτόμαστε ο ένας από τον άλλο όσον αφορά την μετανάστευση και την υποστήριξη της Τουρκίας στην διαχείριση των πολλών προσφύγων που αναλαμβάνει η Τουρκία», προσθέτοντας ότι «φυσικά θα πρέπει να επιλύσουμε τις εντάσεις στην Ανατολική Μεσόγειο και το Αιγαίο και για μένα εδώ η διπλωματία διαδραματίζει εξέχοντα ρόλο».

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.