search
ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 20:23
MENU CLOSE

«Σωτηρία»: Επιβεβαιώνει τα κρούσματα, εξηγεί τι συνέβη

01.10.2020 16:20
«Σωτηρία»: Επιβεβαιώνει τα κρούσματα, εξηγεί τι συνέβη - Media

 

Με ανακοίνωση της διοίκησής του, το νοσοκομείο «Σωτηρία» (ένα από τα νοσοκομεία αναφοράς για Covid-19 στην Αττική), επιβεβαίωσε ότι εντοπίστηκαν πέντε κρούσματα κορωνοϊού στο προσωπικό του και ότι έγινε απολύμανση στη θωρακοχειρουργική μονάδα.

Συγκεκριμένα, στην ανακοίνωσε αναφέρεται ότι οι τρεις γιατροί και οι δύο νοσηλευτές βρίσκονται σε νοσηλεία στα σπίτια τους ενώ 38 άτομα υποβάλλονται σε τεστ.

Επίσης, διευκρινίζεται ότι απολυμάνθηκε η Θωρακοχειρουργική κλινική η οποία και εφημερεύει το Σάββατο, οπότε και θα είναι έτοιμη να λειτουργήσει σύμφωνα με τα μέχρι τώρα δεδομένα.

Αναλυτικά, η ανακοίνωση αναφέρει ότι «σχετικά με δημοσιεύματα περί παύσης λειτουργίας της Θωρακοχειρουργικής Κλινικής του ΓΝΝΘΑ “Η Σωτηρία”, επισημαίνονται τα εξής:

Εντοπίστηκαν χθες 5 θετικά κρούσματα SARS-CoV-2 (3 ιατρικού προσωπικού και 2 νοσηλευτικού προσωπικού της Κλινικής).

Οι εν λόγω φορείς τελούν σε οίκοι νοσηλεία.

Στο πλαίσιο προληπτικού ελέγχου, όλοι οι υπηρετούντες στην Κλινική, συνολικά 38 άτομα, υποβάλλονται σε τεστ Covid.

Πραγματοποιήθηκε απολύμανση στη Θωρακοχειρουργική Κλινική και οι 4 νοσηλευόμενοι ασθενείς της παραμένουν σε νοσηλεία μη μετακινούμενοι.

Η Κλινική εφημερεύει το προσεχές Σάββατο 3 Οκτωβρίου 2020 και εκτιμάται – με τα παρόντα στοιχεία – η ετοιμότητα λειτουργίας της».

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 20:23