search
ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 13:03
MENU CLOSE

Κορωνοϊός: Η Γαλλία ψάχνει 25.000 εθελοντές για τα εμβόλια

01.10.2020 16:58
Με σπόντες στη Γερμανία η απάντηση της Κομισιόν για το δημοσίευμα του Spiegel  - Media
 
Η Γαλλία απηύθυνε την Πέμπτη κάλεσμα σε 25.000 ενήλικες εθελοντές, ώστε να συμμετάσχουν σε μια σειρά ευρείας κλίμακας κλινικές δοκιμές, οι οποίες στοχεύουν στο να αξιολογήσουν την ασφάλεια και την αποτελεσματικότητα διαφόρων υποψηφίων εμβολίων κατά του κορονοϊού.
 
Οι κλινικές δοκιμές για τις φάσεις II και III, που θα ξεκινήσουν αυτόν τον μήνα, θα διεξαχθούν σε 24 νοσοκομεία σε ολόκληρη τη χώρα. Οι εθελοντές καλούνται να εγγραφούν ηλεκτρονικά.
 
Το δημόσιο ερευνητικό κέντρο της Γαλλίας Inserm, που έχει αναλάβει το όλο εγχείρημα, δεν αποκάλυψε τα εμβόλια τα οποία θα αξιολογηθούν και επισήμανε ότι αυτή τη στιγμή βρίσκεται σε συνομιλίες με τις φαρμακευτικές εταιρείες. Πρόσθεσε, δε, ότι θα επιλέξει τους «πλέον υποσχόμενους» υποψηφίους για τις δοκιμές.
 
Περισσότερα από 150 πιθανά εμβόλια αναπτύσσονται σε ολόκληρο τον κόσμο και δοκιμάζονται με στόχο να μπει ένα τέλος στην πανδημία Covid-19, σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας.
google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 13:03