21/10/2020 13:37:31

Ξεπέρασε το μισό δισ. ευρώ ο τζίρος στην αγορά ομολόγων

Ξεπέρασε το μισό δισ. ευρώ ο τζίρος στην αγορά ομολόγων - Media

 

Μεγάλος όγκος συναλλαγών, ο οποίος ξεπέρασε το μισό δισ. ευρώ, καταγράφηκε σήμερα στη δευτερογενή αγορά ομολόγων.

Το κλίμα σε όλες τις ευρωπαικές αγορές ομολόγων παραμένει θετικό με αποτέλεσμα οι αποδόσεις των ομολόγων να διατηρούνται σε ιδιαίτερα χαμηλά επίπεδα. Παρά ταύτα η απόδοση του ελληνικού δεκαετούς ομολόγου αδυνατεί να σπάσει το φράγμα του 1% και συνεχίζει να κυμαίνεται σε επίπεδα οριακώς υψηλότερα.

Στο Ηλεκτρονικό Σύστημα Συναλλαγών της Τραπέζης της Ελλάδος (ΗΔΑΤ) καταγράφηκαν συναλλαγές 541 εκατ. ευρώ εκ των οποίων τα 206 εκατ. ευρώ αφορούσαν σε εντολές αγοράς. Η απόδοση του 10ετούς ομολόγου αναφοράς διατηρήθηκε στο 1,01% έναντι 0,53% του αντίστοιχου γερμανικού με αποτέλεσμα το περιθώριο να διαμορφωθεί στο 1,54%. .

Στην αγορά συναλλάγματος ενισχύεται το ευρώ έναντι του δολαρίου, με αποτέλεσμα νωρίς το απόγευμα η ισοτιμία να διαμορφώνεται στα 1,1742 δολ από το επίπεδο των στα 1,1718 δολ. που άνοιξε η αγορά.

Προβληματισμός επικρατεί και στην Ευρωπαική Επιτροπή, για την ενίσχυση του ευρωπαικού νομίσματος. Εγγραφο της Επιτροπής που επικαλείται το Reuters αποτυπώνει τον προβληματισμό της για τις αρνητικές συνέπειες που έχει στο μέτωπο του πληθωρισμού η διαρκής ανατίμηση του ευρω. Υπενθυμίζεται ότι ανάλογο προβληματισμό έχει εκφράσει και η επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, Κριστίν Λαγκάρντ.

Η ενδεικτική τιμή για την ισοτιμία ευρω/δολαρίου που ανακοινώνει η Ευρωπαική Κεντρική Τράπεζα διαμορφώθηκε στα 1,1752 δολ.

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.