search
ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 20:50
MENU CLOSE

Ρυζόγαλο φούρνου με παραλλαγές από όλα τα μέρη της γης

02.10.2020 09:14
rizogalo.jpg

 

Υλικά

  • 1 λίτρο γάλα
  • ½ φλιτζάνι ρύζι καρολίνα ή γλασέ
  • 3 κουταλιές της σούπας κορν φλάουρ
  • 1 κάψουλα βανίλιας
  • ½ φλιτζάνι ζάχαρη
  • Κανέλα

Εκτέλεση

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200ο C και βράζουμε σε ένα κατσαρολάκι το ρύζι με ½ ποτήρι νερό μέχρι να χυλώσει. Σε ένα μπολ ρίχνουμε τη ζάχαρη και το κορν φλάουρ που έχουμε διαλύσει με λίγο κρύο γάλα, και ανακατεύουμε. Προσθέτουμε τη βανίλια και όλα μαζί τα αδειάζουμε στο κατσαρολάκι με το ρύζι, ανακατεύοντας συνεχώς για να μην κολλήσει.

Όταν δούμε ότι αρχίζει να πήζει, το αδειάζουμε σε πήλινα μπολάκια (κεσεδάκια) και τα τοποθετούμε σε μεγάλο ταψί που έχουμε βάλει λίγο νερό. Ψήνουμε στους 200ο C για 15 λεπτά περίπου ή μέχρι να σχηματιστεί μια κρούστα. Πασπαλίζουμε με κανέλα και σερβίρουμε!

Συμβουλή

Μπορούμε να σερβίρουμε το ρυζόγαλο σκέτο με κανέλα ή με μια από τις παρακάτω εκδοχές από όλες τις γωνιές της γης :

  • Με λίγο σαφράν στην Περσική του εκδοχή,
  • Με ξύσμα λεμονιού από την Πορτογαλία,
  • Mε βύσσινο γλυκό ή μαρμελάδα από τη Σουηδία,
  • Κανελάτο με σταφίδες και μήλα από την Ισλανδία,
  • Τούρκικο με ροδόνερο και φυστίκια,
  • Λιβανέζικο με μαρμελάδα από ροδοπέταλα,
  • Με καραμέλα από τη Γαλλία
  • Χορτοφαγικό με γάλα καρύδας και σιρόπι από χουρμάδες από την Ινδία
  • Αιγυπτιακό με ραβέντι και αμυγδαλα καθώς και άλλες παραδοσιακές συνταγές από όλο τον κόσμο.

 

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 20:48