Ναι στην αποκάλυψη, όχι στη λασπομαχία...

Υλικά
Εκτέλεση
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200ο C και βράζουμε σε ένα κατσαρολάκι το ρύζι με ½ ποτήρι νερό μέχρι να χυλώσει. Σε ένα μπολ ρίχνουμε τη ζάχαρη και το κορν φλάουρ που έχουμε διαλύσει με λίγο κρύο γάλα, και ανακατεύουμε. Προσθέτουμε τη βανίλια και όλα μαζί τα αδειάζουμε στο κατσαρολάκι με το ρύζι, ανακατεύοντας συνεχώς για να μην κολλήσει.
Όταν δούμε ότι αρχίζει να πήζει, το αδειάζουμε σε πήλινα μπολάκια (κεσεδάκια) και τα τοποθετούμε σε μεγάλο ταψί που έχουμε βάλει λίγο νερό. Ψήνουμε στους 200ο C για 15 λεπτά περίπου ή μέχρι να σχηματιστεί μια κρούστα. Πασπαλίζουμε με κανέλα και σερβίρουμε!
Συμβουλή
Μπορούμε να σερβίρουμε το ρυζόγαλο σκέτο με κανέλα ή με μια από τις παρακάτω εκδοχές από όλες τις γωνιές της γης :