search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 08:18
MENU CLOSE

Μία κυβέρνηση απελπιστικά κουρασμένη!

02.10.2020 12:14
Παρουσιάζεται το σχέδιο της επιτροπής Πισσαρίδη - Τηλεδιάσκεψη με συμμετοχή του πρωθυπουργού  - Media

 

Με ποδοσφαιρικούς όρους η κυβέρνηση μοιάζει σαν μία ομάδα η οποία βρίσκεται Δεκέμβρη μήνα εντός στόχων αλλά με τους επόμενους δύο μήνες να είναι κρίσιμοι για την πορεία της σε Ευρώπη αλλά και πρωτάθλημα. Ο προπονητής Κυριάκος Μητσοτάκης φωνάζει στους ποδοσφαιριστές-Υπουργούς του γιατί μπορεί να κερδίζουν ή να παίρνουν αποτελέσματα αλλά η εικόνα τους είναι τόσο κακή  που προβληματίζει. 

Η μεγαλύτερη ενδοκυβερνητική κρίση με την καθημερινή αποποίηση ευθυνών από τους Υπουργούς ήταν αυτή με τις μάσκες στα σχολεία. Το απόλυτο φιάσκο. Η κυβέρνηση τα έκανε ρόιδο σε ένα ζήτημα που δεν ήταν τόσο χοντρό όσα τα άλλα που κλήθηκε να αντιμετωπίσει: Τουρκικές προκλήσεις, Πανδημία, Ύφεση, νέο κύμα ανεργίας, άνοιγμα των σχολείων. Αυτή τη στιγμή υπάρχει ένα συνεχές μπρα – ντε – φερ μεταξύ Υπουργών που τελευταία σκέφτονται όλο και περισσότερο το κομματικό τους ακροατήριο παρά τους κυβερνητικούς στόχους. 

Θεοδωρικάκος απέναντι σε Κεραμέως για τις μάσκες. Γεραπετρίτης απέναντι σε Θεοδωρικάκο για τον ίδιο λόγο αλλά και για το άδειασμα του Υπουργού Εσωτερικών σε Υπουργείο Υγείας και Παιδείας. Πρόσφατα ο Παναγιώτης Αρκουμανέας (υπ. Υγείας – ΕΟΔΥ) μετακύλισε δημόσια τις ευθύνες στο Κώστα Καραμανλή για τον συνωστισμό στα ΜΜΜ. Την ίδια ώρα ο Αδωνις Γεωργιάδης είπε ότι «δεν έχει εμπλοκή στα μέτρα», δείχνοντας προς τη μεριά Χαρδαλιά. Ο Χρήστος Σταϊκούρας κατά Νότη Μηταράκη για προσφυγική δομή στις Θερμοπύλες, λέγοντας πως δεν γίνεται οι ιστορικές Θερμοπύλες να μετατραπούν σε hotspot μεταναστών. Στη γραμμή Σταϊκούρα εμφανίστηκε και η Υπουργός Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη. 

Όλο αυτό το blame game δείχνει μία ομάδα που ο ένας τα βάζει με τον άλλο για το γκολ που δέχθηκε. Μία άκρως κουρασμένη ομάδα. Η λαϊκή δυσαρέσκεια δεν έχει επέλθει ακόμα. Και λέμε ακόμα διότι αν παρατηρήσει κανείς καλά τη δημοσκοπική εικόνα στα ποιοτικά ερωτήματα θα διαπιστώσει ότι στην ερώτηση «ποια είναι η εντύπωση σας για το έργο της Κυβέρνησης μέχρι σήμερα; Θετική ή αρνητική;» (Metron Analysis, Mega 01/10), ναι μεν η κυβέρνηση συλλέγει το 52% των θετικών απαντήσεων αλλά από τον Απρίλιο – δύσκολη φάση διαχείρισης της πανδημίας – που συγκέντρωνε 68%, έχει χάσει 16 μονάδες. Είναι μία απότομη βουτιά, για την οποία το επιτελείο του Πρωθυπουργού έχει δώσει βάρος να το ανατρέψει. 

Η κυβερνητική εσωστρέφεια και η ένταση μεταξύ Υπουργών σίγουρα δεν βοηθούν καθόλου, εξού και ο Πρωθυπουργός έσπευσε να κρούσει τον κώδωνα του κινδύνου γιατί τα προσεχώς είναι πολύ δύσκολα. Δεν αποκλείεται να δούμε και έναν δομικό ανασχηματισμό τους επόμενους μήνες, ο οποίος θα έχει ως στόχο να μπουν φρέσκα πόδια μέσα στο γήπεδο. 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 08:17