search
ΤΡΙΤΗ 23.04.2024 09:55
MENU CLOSE

Τραμπ: Τι θα συμβεί αν δεν μπορεί να επιτελέσει τα καθήκοντά του λόγω κορωνοϊού

02.10.2020 13:34
Τραμπ: Τι θα συμβεί αν δεν μπορεί να επιτελέσει τα καθήκοντά του λόγω κορωνοϊού - Media

 

Όπως είναι ήδη γνωστό, ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ και η σύζυγός του, Μελάνια, βρέθηκαν θετικοί σε Covid-19 και τέθηκαν αμέσως σε απομόνωση.

Σύμφωνα με τις επίσημες ενημερώσεις, η κατάσταση της υγείας και των δύο είναι καλή, ωστόσο, μπορεί μέσα σε 10-15 μέρες να παρουσιάσουν συμπτώματα.

Μόλις 32 μέρες πριν τις εκλογές για την εκλογή προέδρου των ΗΠΑ, η είδηση αυτή προκάλεσε αναστάτωση, τόσο στην κυβέρνηση των ΗΠΑ, όσο και στην προεκλογική εκστρατεία.

Τι θα συμβεί, όμως, αν ο Τραμπ υποχρεωθεί να νοσηλευτεί και δεν μπορεί να επιτελέσει τα καθήκοντά του, ως πρόεδρος; Σημειώνεται ότι λόγω ηλικίας (74 ετών) εντάσσεται στις ευπαθείς ομάδες.

Το Σύνταγμα των ΗΠΑ προβλέπει ότι σε αυτή την περίπτωση, πρόεδρος αναλαμβάνει ο αντιπρόεδρος της χώρας, Μάικ Πενς, ο οποίος εξετάστηκε για κορωνοϊό και βγήκε αρνητικός.

Αν όμως, ούτε ο Πενς μπορεί να εκτελέσει τα καθήκοντα αυτά, τότε πρόεδρος ορίζεται η πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων, Νάνσι Πελόζι.

Τέταρτος κατά σειρά είναι ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Μάικ Πομπέο, αν και η θητεία όλων διαρκεί μέχρι να ορκιστεί ο νέος πρόεδρος που θα προκύψει από τις εκλογές.

Όσον αφορά στις προεκλογικές εκστρατείες, οι Ρεπουμπλικανοί προφανώς μπαίνουν σε στάση αναμονής για τις εξελίξεις σχετικά με την υγεία του Τραμπ.

Από το στρατόπεδο των Δημοκρατικών, ο Τζο Μπάιντεν έστειλε ευχές για ταχεία ανάρρωση σε Τραμπ και Μελάνια, ενώ δεν είναι γνωστό ακόμα αν θα συνεχίσει κανονικά την προεκόγική του εκστρατεία.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 23.04.2024 09:54