search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 11:31
MENU CLOSE

Η Τουρκία «δείχνει τα δόντια» της: Ετοιμάζεται να δοκιμάσει επίσημα τους S-400

02.10.2020 14:41
Αμερικάνος αναλυτής: Αν η Τουρκία δεν αλλάξει δραματικά πολιτική δεν αποκλείονται κυρώσεις και από την κυβέρνηση Μπάιντεν - Media
 
Σε μία κίνηση-μήνυμα με πολλούς αποδέκτες, η Τουρκία ετοιμάζεται να θέσει σε Πλήρη Επιχειρησιακή Ετοιμότητα το αντιαεροπορικό σύστημα S-400 που απέκτησε από τη Ρωσία.
 
Σύμφωνα με το Turkish Minute, το οποίο επικαλείται επίσημες πηγές, μέχρι τα μέσα του Οκτωβρίου, η Τουρκία θα δοκιμάσει το ρωσικό οπλικό σύστημα σε περιοχή κοντά στην πόλη Σινώπη, ώστε να διαπιστώσει αν είναι απολύτως έτοιμο και λειτουργικό.
 
Η δοκιμή θα περιλαμβάνει την ανάπτυξη εναέριων στόχων τύπου «Banshee» στην περιοχή, ώστε να δοκιμαστεί η ικανότητα του πυραυλικού συστήματος, η αγορά του οποίου προκάλεσε ρήγμα στις σχέσεις της Άγκυρας με το ΝΑΤΟ και της ΗΠΑ.
 
Οι πηγές δείχνουν ότι η Τουρκία ήδη έχει προχωρήσει σε δοκιμές του ραντάρ του συστήματος, ενώ οι δοκιμές των πυραύλων που θα γίνουν από τις 5 ως τις 16 Οκτωβρίου, θα έχουν την έγκριση του ίδιου του προέδρου της χώρας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.
 
Η κίνηση της Άγκυρας θεωρείται ως ιδιαίτερα ριψοκίνδυνη, καθώς η δοκιμή των S-400 μπορεί  να ενεργοποιήσει τον νόμο που πέρασε τον Ιούλιο στις ΗΠΑ και προβλέπει κυρώσεις κατά χωρών που αντιμετωπίζονται ως «αντίπαλοι» της χώρας.
google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 11:28