search
ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 15:05
MENU CLOSE

Τασούλας: «Δεν θα αναλάβει υπηρεσία στη Βουλή η Ζαρούλια» – Δήλωση του προέδρου της Βουλής μετά την κατακραυγή

02.10.2020 18:21
Τασούλας: «Δεν θα αναλάβει υπηρεσία στη Βουλή η Ζαρούλια» - Δήλωση του προέδρου της Βουλής μετά την κατακραυγή - Media

 

Στη διαβεβαίωση ότι η σύζυγος του αρχηγού της Χρυσής Αυγής, Ελένη Ζαρούλια δεν πρόκειται να αναλάβει υπηρεσία στη Βουλή προχώρησε με γραπτή του δήλωση ο πρόεδρος του Κοινοβουλίου Κώστας Τασούλας μετά τη θύελλα που η είδηση του διορισμού της ως μετακλητής υπαλλήλου ξεσήκωσε και υποχρέωσε την κυβέρνηση και το Μαξίμου να προχωρήσουν σε… δραστικά μέτρα.

Ο κ. Τασούλας, ο οποίος, ως πρόεδρος της Βουλής είχε υπογράψει το διορισμό της Ζαρούλια, ανέφερε ότι «βάσει του Κανονισμού της Βουλής, πρώην Πρόεδροι Κοινοβουλευτικών Ομάδων δικαιούνται έναν μετακλητό υπάλληλο της επιλογής τους. Το δικαίωμα αυτό έληγε με το πέρας της προηγούμενης βουλευτικής περιόδου. Με τροποποίηση του Κανονισμού της Βουλής της 26ης/2/2019, το δικαίωμα αυτό παρετάθη και κατά την τρέχουσα βουλευτική περίοδο».

Είναι αυτονόητο, υπογραμμίζει ο κ. Τασούλας, «ότι μετά την δικαστική απόφαση της 7ης Οκτωβρίου θα δρομολογηθούν άμεσα οι ενδεδειγμένες τροποποιήσεις στον Κανονισμό της Βουλής. Εν τω μεταξύ δεν πρόκειται να αναλάβει υπηρεσία και να εκδοθεί πράξη ανάληψης καθηκόντων».

Νωρίτερα, κύκλοι του προέδρου της Βουλής είχαν σημειώσει ότι αναμένεται «με μεγάλο ενδιαφέρον η απόφαση του δικαστηρίου και αν η Χρυσή Αυγή κριθεί ως εγκληματική οργάνωση, όπως επιθυμούμε όλοι, τότε είναι δεδομένο ότι η απόφαση του διορισμού θα επανεξεταστεί».

Σημειώνεται ότι ο διορισμός Ζαρούλια στη Βουλή δημοσιοποιήθηκε λίγα μόλις 24ωρα πριν την ετυμηγορία της δίκης της Χρυσής Αυγής για τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα και όχι μόνο.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 15:05