search
ΤΡΙΤΗ 23.04.2024 11:56
MENU CLOSE

Καινούρια έργα και επαναλήψεις (Photos)

Δημοσιεύτηκε στο ΠΟΝΤΙΚΙ

τεύχος 2145
1-10-2020
03.10.2020 03:00
19s13madam1-thumb-large.jpg

 

Σε άλλες χώρες έχει ήδη θεσπιστεί το πρωτόκολλο λειτουργίας κλειστών υποδομών πολιτισμού για τη χειμερινή περίοδο. Το Εθνικό Θέατρο της Αγγλίας, για παράδειγμα, θα ξεκινήσει στις 21 Οκτωβρίου με το έργο των Clint Dyer – Roy Williams «Death Britain – Delroy», ακολουθώντας φυσικά συγκεκριμένες οδηγίες, όπως καλός εξαερισμός, καθημερινά rapid tests στους καλλιτέχνες, μάσκες για όλους στα φουαγιέ και μείωση της χωρητικότητας (γενικότερα η μείωση ανέρχεται στο 30 – 40%).

Ωστόσο τα αθηναϊκά θέατρα, παρότι προγραμματίζουν τις παραστάσεις τους, δεν γνωρίζουν ακόμη πότε ακριβώς θα επιτραπεί η έναρξή τους και ποια μέτρα θα ληφθούν για την υλοποίησή τους.

Ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα είναι η παραγωγή της Εναλλακτικής Σκηνής της Λυρικής Σκηνής, που ενδέχεται να παρουσιαστεί στις αρχές Οκτωβρίου στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος. Πρόκειται για τη θεατρική διασκευή της ταινίας «Europa» που σκηνοθέτησε ο αιρετικός Lars Von Trier και έκανε την πρεμιέρα της στις 2 Νοεμβρίου 2019 στην Κολωνία.

Την παράσταση σκηνοθετεί ο ιδρυτής και καλλιτεχνικός διευθυντής του Ελληνογερμανικού Θεάτρου στην Κολωνία Κώστας Παπακωστόπουλος. Το έργο τοποθετείται χρονικά στα ερείπια της κατεστραμμένης Γερμανίας του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου και μέσα από ένα αλληγορικό ταξίδι παρουσιάζει τις επίπονες προσπάθειες για την ανοικοδόμηση μιας νέας Ευρώπης. Παράλληλα δίνει την πρεμιέρα της στην Κεντρική Σκηνή η όπερα «Μαντάμα Μπατερφλάι» του Τζάκομο Πουτσίνι σε σκηνοθεσία Ούγκο ντε Άνα και μουσική διεύθυνση Λουκά Καρυτινού.

Ακολουθεί το μπαλέτο της ΕΛΣ με ένα δίπτυχο σύγχρονου χορού από τους χορογράφους Γιάννη Μανταφούνη και Ερμίρα Γκόρο.

Αρχές Νοεμβρίου επανέρχονται οι «Τέσσερις Εποχές» του Patari Project, μια παράσταση για παιδιά και νέους που βασίζεται στο ομώνυμο έργο του Βιβάλντι και αναφέρεται σε περιβαλλοντικά ζητήματα.

Από την άλλη, στις αρχές Οκτωβρίου ενδέχεται να παρουσιαστεί στο θέατρο Βρετάνια το έργο του Χάρολντ Πίντερ «Προδοσία» σε σκηνοθεσία Αιμίλιου Χειλάκη. Πρωταγωνιστεί ο ίδιος μαζί με τον Λάκη Λαζόπουλο και την Αθηνά Μαξίμου.

Τέλος, «Ο μικρός πρίγκηπας», η αγαπημένη ιστορία μικρών και μεγάλων του Αντουάν ντε Σαιντ Εξυπερύ, θα ανέβει από τον Οκτώβριο και κάθε Κυριακή στο θέατρο Μικρό Χορν σε σκηνοθεσία Δημήτρη Αδάμη με πρωταγωνιστή τον Θανάση Τσαλταμπάση.

Επαναλήψεις

Το έργο του Τέρενς Μακ Νάλι «Master Class», που παίχτηκε με επιτυχία δύο συνεχόμενες χρονιές, επαναλαμβάνεται στο θέατρο Δημήτρης Χορν σε σκηνοθεσία Οδυσσέα Παπασπηλιόπουλου. Τον ρόλο της Μαρίας Κάλλας ερμηνεύει η Μαρία Ναυπλιώτου.

Το έξυπνο έργο του Φρανσίς Βεμπέρ «Δείπνο Ηλιθίων», που προσφέρει αβίαστο γέλιο, επαναλαμβάνεται επίσης στο θέατρο Κάππα με σκηνοθέτη και πρωταγωνιστή τον Σπύρο Παπαδόπουλο.

Η Νένα Μεντή υποδύεται ξανά στο θέατρο Χώρα τη μεγάλη θεατρίνα Μαρίκα Κοτοπούλη. Η παράσταση του Πέτρου Ζούλια αφηγείται τη ζωή της μέχρι τον θάνατό της το 1954.

Για άλλη μια φορά θα ζωντανέψει στο Αμφιθέατρο ο «Άμλετ» του Σαίξπηρ σε σκηνοθεσία Κατερίνας Ευαγγελάτου. Τον ομώνυμο ρόλο ερμηνεύει ο Οδυσσέας Παπασπηλιόπουλος.

Το βραβευμένο έργο του Γιωργή Τσουρή «170 τετραγωνικά», που παίχτηκε με επιτυχία δύο ολόκληρα χρόνια, μεταφέρεται στο θέατρο Ιλίσια – Βολανάκης.

«Οι καρέκλες» του Ιονέσκο, μετά τη διακοπή των παραστάσεών τους την άνοιξη λόγω κορωνοϊού, θα συνεχιστούν στη σκηνή του «Θεάτρου από κοινού». Το κωμικοτραγικό έργο για τη ματαιότητα της ύπαρξης σκηνοθετεί ο Κοραής Δαμάτης. Παίζουν η Ελένη Γερασιμίδου και ο Αντώνης Ξένος.

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 23.04.2024 11:55