search
ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 14:23
MENU CLOSE

Χανιά: Βρέφος 16 μηνών με κορωνοϊό – Κλείνει δημοτική υπηρεσία λόγω κρούσματος

03.10.2020 09:52
Χανιά: Βρέφος 16 μηνών με κορωνοϊό - Κλείνει δημοτική υπηρεσία λόγω κρούσματος - Media

 

Εντύπωση προκαλεί η ξαφνική ανακοίνωση τεσσάρων κρουσμάτων κορονοϊού στα Χανιά, τη στιγμή που είχε επέλθει εφησυχασμός, καθώς επί πολλές μέρες δεν υπήρχαν καθόλου κρούσματα, πράγμα που είχε οδηγήσει σε ελπίδες άρσης των μέτρων.

Σύμφωνα με το zarpanews.gr, oι ανησυχίες εντείνονται και από το γεγονός πως οι τέσσερις ασθενείς δεν είχαν κάποια σχέση μεταξύ τους.

Πρόκειται για βρέφος 16 μηνών, μια γυναίκα 50 ετών και δύο άνδρες, 35 και 75 ετών.

Δεν πρόκειται για αλλοδαπούς, και οι τέσσερις είναι ντόπιοι και έχουν απομονωθεί στα σπίτια τους, ενώ και το οικογενειακό τους περιβάλλον έχει ενημερωθεί για τη στάση που πρέπει να τηρήσει.

Η κατάσταση της υγείας τους είναι καλή, αλλά βρίσκονται υπό στενή παρακολούθηση και αν χρειαστεί θα μεταφερθούν άμεσα στο νοσοκομείο.

Σύμφωνα με τον Υποδιοικητή του Νοσκομείου Χανίων, Μανώλη Μπολώτη, το γεγονός ότι είχαμε τέσσερα μαζεμένα κρούσματα, είναι κάτι που μπορεί να προκληθεί σχετικά εύκολα ακόμα και με τα έκτακτα μέτρα σε ισχύ, καθώς οι πολίτες μετακινούνται ελεύθερα σε όλη τη χώρα και μπορούν να μεταφέρουν τον ιό από περιοχή σε περιοχή.

Ο κ. Μπολώτης πάντως τόνισε ότι αυτή τη στιγμή η συνέχεια επιβολής των μέτρων είναι στη σωστή κατεύθυνση.

Κλείνει δημοτική υπηρεσία λόγω κρούσματος

Στο μεταξύ, αναστέλλεται από τη Δευτέρα 5 Οκτωβρίου και μέχρι νεότερης ανακοίνωσης, η εξυπηρέτηση του κοινού για υπηρεσίες του Δημοτικού Οργανισμού Κοινωνικής Πολιτικής και Παιδείας (ΔΟΚΟΙΠΠ), καθώς όπως ανακοίνωσε ο δήμος Χανίων, υπάλληλος του Οργανισμού βρέθηκε θετικός στον κορωνοϊό.

Όπως αναφέρει η ανακοίνωση του δήμου «το επιβεβαιωμένο κρούσμα, ακολουθώντας όλες τις οδηγίες του Ε.Ο.Δ.Υ., παραμένει σε κατ’ οίκον περιορισμό, ενώ σε εξέλιξη βρίσκεται η διαδικασία της ιχνηλάτησης των επαφών του. Για το λόγο αυτό, όλοι οι εργαζόμενοι του ΔΟΚΟΙΠΠ θα υποβληθούν σε διαγνωστικούς ελέγχους από την Κινητή Μονάδα Υγείας του Ε.Ο.Δ.Υ.

Ακολουθώντας όλα τα προβλεπόμενα υγειονομικά πρωτόκολλα για τη διαχείριση των κρουσμάτων COVID-19, θα πραγματοποιηθεί απολύμανση τόσο του χώρου που στεγάζονται οι Υπηρεσίες του ΔΟΚΟΙΠΠ, όσο και των υπόλοιπων χώρων του κτιρίου του Δημαρχείου».

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, η αναστολή των υπηρεσιών εξυπηρέτησης του κοινού, γίνεται εν αναμονή των αποτελεσμάτων των διαγνωστικών ελέγχων στους εργαζομένους του ΔΟΚΟΙΠΠ.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 14:23