search
ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 13:35
MENU CLOSE

Επίθεση στα γραφεία του Πρώτου Θέματος – Καταδικάζει ο πολιτικός κόσμος

03.10.2020 17:18
Επίθεση στα γραφεία του Πρώτου Θέματος - Καταδικάζει ο πολιτικός κόσμος - Media

 

Λίγο μετά τις 17:00 το απόγευμα του Σαββάτου ομάδα ατόμων πήγε στις εγκαταστάσεις της εφημερίδας «Πρώτο Θέμα» στο Μαρούσι και έγραψε συνθήματα στους τοίχους του κτιρίου, σύμφωνα με την Αστυνομία.

Ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ και κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας καταδίκασε την επίθεση στα γραφεία της εφημερίδας «Πρώτο Θέμα» σημειώνοντας: «κάθε ενέργεια εναντίον της ελευθερίας του Τύπου και εκφοβισμού των Μέσων Ενημέρωσης πέφτει στο κενό, γιατί η δημοκρατία στην πατρίδα μας είναι ισχυρή. Οι αρμόδιες αρχές θα κάνουν τη δουλειά τους προκειμένου οι δράστες να λογοδοτήσουν στη Δικαιοσύνη».

Ο Εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος της Νέας Δημοκρατίας, Τάσος Γαϊτάνης, έκανε την ακόλουθη δήλωση:
 
«Καταδικάζουμε με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο την επίθεση στα γραφεία του Πρώτου Θέματος.

Η Δημοκρατία μας, αλλά και η ελευθερία του Τύπου δεν εκφοβίζονται από τέτοιου είδους θλιβερές ενέργειες».

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε το Γραφείου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία για την επίθεση στην εφημερίδα «Πρώτο Θέμα» αναφέρεται:

«Επιθέσεις όπως αυτή που δέχθηκε η εφημερίδα Πρώτο Θέμα στρέφονται κατά της ελευθεροτυπίας, της ελευθερίας της έκφρασης και της Δημοκρατίας. Η καταδίκη τέτοιων επιθέσεων είναι αυτονόητη».

«Η επίθεση στα γραφεία του Πρώτου Θέματος αποτελεί ευθεία βολή κατά της ελευθεροτυπίας και κατ’ επέκταση της ίδιας της Δημοκρατίας μας. Οι δράστες θα οδηγηθούν ενώπιον της Δικαιοσύνης!» σημειώνει σε ανάρτησή του στο Twitter ο υπουργός Μετανάστευσης, Νότης Μηταράκης.

«Καταδικάζουμε απερίφραστα την επίθεση στην εφημερίδα Πρώτο Θέμα» αναφέρει σε δήλωσή του ο εκπρόσωπος Τύπου του Κινήματος Αλλαγής Παύλος Χρηστίδης.

Περαιτέρω επισημαίνει ότι «τέτοιες πρακτικές στρέφονται εναντίον της ελευθερίας του Τύπου, της ελευθερίας της άποψης και της γνώμης, εναντίον της Δημοκρατίας και δεν χωράνε στην Ελλάδα του 2020».

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 13:33