search
ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 21:41
MENU CLOSE

Ιράν: Προσωρινή αποφυλάκιση της Φαρίμπα Αντελχάχ

03.10.2020 17:45
Ιράν: Προσωρινή αποφυλάκιση της Φαρίμπα Αντελχάχ - Media

 

Η ανθρωπολόγος Φαρίμπα Αντελχάχ, που κρατείται στο Ιράν από τον Ιούνιο 2019, αποφυλακίσθηκε προσωρινά και παραμένει στην Τεχεράνη με την οικογένειά της με ηλεκτρονικό βραχιόλι, ανακοίνωσε ο δικηγόρος της.

«Βρίσκεται με την οικογένειά της στην Τεχεράνη. Δεν μας έχουν δώσει ακόμη ημερομηνία για την επιστροφή της στην φυλακή, αλλά ελπίζουμε ότι αυτή η προσωρινή αποφυλάκιση θα γίνει οριστική», δήλωσε ο δικηγόρος της.

Ειδικευμένη στο σιιτικό ισλάμ και το μετεπαναστατικό Ιράν στον Ινστιτούτο Πολιτικών Επιστημών (Sciences Po) στο Παρίσι, η Φαρίμπα Αντελχάχ συνελήφθη στις; αρχές του Ιουνίου 2019 στην Τεχεράνη μαζί με τον σύντροφό της Ρολάν Μαρσάλ, ειδικό στην Αφρική, ο οποίος την επισκέφθηκε στην ιρανική πρωτεύουσα.

Ο Ρολάν Μαρσάλ αποφυλακίσθηκε τον Μάρτιο. Ομως, η πανεπιστημιακός, γεννημένη το 1959 στο Ιράν, η οποία ζει στην Γαλλία από το 1977, καταδικάσθηκε στις 16 Μαΐου σε φυλάκιση πέντε ετών για «συνωμοσία κατά της εθνικής ασφάλειας».

Σε μήνυμά του στις αρχές του Ιουνίου προς τις ιρανικές αρχές, ο Πρόεδρος της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν χαρακτήριζε αυθαίρετη την σύλληψη της Φαρίμπα Αντελχάχ.

Κρίνοντας «απαράδεκτο ότι παραμένει στην φυλακή», ο Πρόεδρος της Γαλλίας δήλωσε: «η δικαιοσύνη επιτάσσει την άμεση απελευθέρωση της συμπατριώτισσάς μας».

Οι ιρανικές αρχές, που δεν αναγνωρίζουν την διπλή υπηκοότητα, χαρακτηρίζουν «απαράδεκτη ανάμειξη» στις ιρανικές υποθέσεις τις επανειλημμένες εκκλήσεις της Γαλλίας για την απελευθέρωσή της.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 21:41