search
ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 06:14
MENU CLOSE

Αλληλεγγύη στον Τζούλιαν Ασάνζ από την ΚΕ του ΜέΡΑ25

04.10.2020 07:28
Η Ουάσινγκτον άσκησε έφεση στην απόφαση των βρετανικών αρχών να μην εκδώσουν τον Τζούλιαν Ασάνζ - Media

 

Το ΜέΡΑ25, με ψήφισμα που ενέκρινε η Κεντρική Επιτροπή του κόμματος, «καλεί τη Βρετανική κυβέρνηση να απορρίψει, ως πολιτική δίωξη, την απαίτηση της κυβέρνησης των ΗΠΑ να εκδοθεί ο Τζούλιαν Ασάνζ στις ΗΠΑ με την κατηγορία της κατασκοπίας».

Στο ψήφισμα τονίζεται ότι δεδομένης της συνεχιζόμενης, ελέω των κυβερνήσεων της Βρετανίας και των ΗΠΑ, κράτησης του Τζούλιαν υπό συνθήκες που διακινδυνεύουν την ήδη καταβεβλημένη υγεία του, το ΜέΡΑ25 συμμετέχει στο «Δικαστήριο Μπέλμαρς» που δημιούργησε η Προοδευτική Διεθνής με στόχο την συμβολική Δίκη κάθε ατόμου που βοηθά στον παράνομη και ανήθικη εξόντωση του Τζούλιαν.

Το ΜέΡΑ 25 υπογραμμίζει τη βούλησή του να συνεχίσει την στήριξή του προς του προς τον Τζούλιαν Ασάνζ τονίζοντας χαρακτηριστικά: «δεν θα συνεχίσουμε απλά να υποστηρίζουμε το δικαίωμα ενός αθώου να αποκαλύπτει τα μυστικά εγκλήματα των εχόντων την εξουσία. Ήρθε η στιγμή να καταδικαστούν οι πραγματικοί εγκληματίες που διέταξαν νεαρούς στρατιώτες να βομβαρδίσουν άμαχους, να ακρωτηριάσουν και να δολοφονήσουν δημοσιογράφους, να τυλίξουν ολόκληρες κοινότητες στον πόνο και στα δάκρυα – οι ίδιοι άνθρωποι που, μια δεκαετία τώρα, συνωμοτούν ώστε να δολοφονηθεί «νομίμως» ο άνθρωπος που ξεσκέπασε τα εγκλήματά τους: Ο Τζούλιαν Ασάνζ».

Οι εργασίες της ΚΕ του κόμματος συνεχίζονται σήμερα για δεύτερη ημέρα. Μέχρι το απόγευμα αναμένεται να ολοκληρωθούν οι ψηφοφορίες για την εκλογή του συντονιστή της ΚΕ και της Πολιτικής Γραμματείας. Τις εργασίες της συνόδου της ΚΕ , θα κλείσει ο Γιάνης Βαρουφάκης.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 03:33