search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 14:33
MENU CLOSE

Ο κορωνοϊος του Τραμπ αυξάνει το προβάδισμα για τον Μπάιντεν κατά 10 μονάδες

04.10.2020 12:24
Ο κορωνοϊος του Τραμπ αυξάνει το προβάδισμα για τον Μπάιντεν κατά 10 μονάδες - Media

 

Δημοσκόπηση των Reuters/Ipsos που πραγματοποιήθηκε ακριβώς μετά τη δημοσίευση της είδησης ότι ο Ντόναλντ Τραμπ και η σύζυγός του, Μελάνια, διαγνώσθηκαν θετικοί στον κορωνοϊό, δίνει το μεγαλύτερο προβάδισμα των τελευταίων τεσσάρων εβδομάδων στον υποψήφιο των Δημοκρατικών, Τζο Μπάιντεν.

Αυτό καταγράφεται ένα μόλις μήνα πριν τις αμερικανικές Προεδρικές εκλογές της 3ης Νοεμβρίου.

Πιο συγκεκριμένα, το 51% όσων προτίθενται να προσέλθουν στις κάλπες, δηλώνει ότι θα ψηφίσει τον Τζο Μπάιντεν, ενώ αντίθετα το 41% εκφράζει τη στήριξή του στον νυν Πρόεδρο, Ντόναλντ Τραμπ. Παράλληλα, το 4% δηλώνει ότι θα ψηφίσει έναν τρίτο υποψήφιο, ενώ ακόμη ένα 4% παραμένει αναποφάσιστο.

Η διαφορά των 10 μονάδων μεταξύ Τραμπ – Μπάιντεν είναι μεγαλύτερη κατά μία έως δύο μονάδες σε σχέση με τις δημοσκοπήσεις των τελευταίων εβδομάδων. Να σημειωθεί ότι η μέτρηση πραγματοποιήθηκε στις 2 και 3 Οκτωβρίου, λίγες ώρες μετά την ανακοίνωση του Ντόναλντ Τραμπ ότι είναι θετικός στον ιό. Η εξέλιξη αυτή, σύμφωνα με αρκετούς αναλυτές, αναμένεται να διαδραματίσει σημαντικό ρόλο στην πορεία προς τις εκλογές.

Παρά το προβάδισμα του Μπάιντεν, ωστόσο, προκειμένου ο υποψήφιος των Δημοκρατικών να καταφέρει να εκλεγεί στον προεδρικό θώκο, θα πρέπει να κερδίσει αρκετές πολιτείες, ώστε να διαθέτει πλειοψηφία στο Κολλέγιο των Εκλεκτόρων, το οποίο και αναδεικνύει τον επόμενο πρόεδρο των ΗΠΑ.

Ενδιαφέρον, παράλληλα, παρουσιάζουν τα στοιχεία για τον κορωναϊό, με το 65% των Αμερικανών να δηλώνει βαθιά ανήσυχο για την πανδημία. Επίσης, 9 στους 10 ψηφοφόρους των Δημοκρατικών και 5 στους 10 ψηφοφόρους των Ρεπουμπλικάνων θεωρούν ότι αν ο Ντόναλντ Τραμπ είχε λάβει ο σοβαρά υπόψη την απειλή του κορωναϊού, πιθανώς να μην είχε μολυνθεί.

Ταυτόχρονα, το 57% αποδοκιμάζει τη διαχείριση της υγειονομικής κρίσης από την αμερικανική κυβέρνηση, ποσοστό αυξημένο κατά τρεις μονάδες σε σχέση με την προηγούμενη εβδομάδα.

Πηγή: reuters.com

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 14:28