search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 07:46
MENU CLOSE

Φόβος και παράνοια στον Λευκό Οίκο: Εκτιμήσεις ότι ο κορωνοϊός «τελείωσε» την καμπάνια του Τραμπ

05.10.2020 14:51
Φόβος και παράνοια στον Λευκό Οίκο: Εκτιμήσεις ότι ο κορωνοϊός «τελείωσε» την καμπάνια του Τραμπ - Media
 
Φόβος και παράνοια: αυτά φαίνεται ότι είναι τα κυρίαρχα συναισθήματα των στενών συνεργατών του Ντόναλντ Τραμπ στον Λευκό Οίκο από τη στιγμή που έγινε γνωστό ότι ο πρόεδρος των ΗΠΑ διαγνώστηκε με Covid-19.
 
Σύμφωνα με τον ανταποκριτή του Independent στην Ουάσινγκτον, το γεγονός ότι ο ίδιος ο Τραμπ αποφάσισε να ανακοινώσει –μέσω Twitter- ότι ο ίδιος και η Μελάνια είχαν βρεθεί θετικοί στον κορωνοϊό, ίσως και να σηματοδοτεί κάτι περισσότερο: το τέλος των ελπίδων του Τραμπ να νικήσει στις εκλογές της 3ης Νοεμβρίου.
 
Παρά το γεγονός ότι οι πληροφορίες σχετικά με την υγεία του Τραμπ είναι αισιόδοξες, insiders του Λευκού Οίκου που επικαλείται το ρεπορτάζ αναφέρουν ότι η ομάδα του προέδρου των ΗΠΑ έχει αποδυθεί σε πραγματικό αγώνα δρόμου, προκειμένου να αλλάξει την ατζέντα και να τη μεταφέρει από την πανδημία του κορωνοϊού στην οικονομία, πεδίο που ο Τραμπ θεωρεί προνομιακό του.
 
«Τη γ@@@σε και τη γ@@@σαμε», φέρεται να είπε στον ανταποκριτή του Independent στέλεχος του Λευκού Οίκου, υπό τη δέσμευση της ανωνυμίας. «Ό,τι κι αν κάνουμε, οι επόμενες δύο εβδομάδες ή και περισσότερο θα αφορούν πώς αυτός δεν κατάφερε να προστατεύσει τον εαυτό του και εμάς από τον κορωνοϊό», προσέθεσε χαρακτηριστικά.
 
Μάλιστα, όταν έμαθε ότι ο αντίπαλος του Τραμπ, Δημοκρατικός υποψήφιος Τζο Μπάιντεν και η σύζυγός του, Τζιλ, βρέθηκαν αρνητικοί σε τεστ για κορωνοϊό συμπλήρωσε ότι «γ@@@@καμε διπλά», καθώς, πλέον, θεωρείται αδύνατον το τελευταίο ετάπ της καμπάνιας να αφορά οτιδήποτε εκτός από την πανδημία του κορωνοϊού και πώς ο Τραμπ δεν έκανε ό,τι μπορούσε για να αποτρέψει τα χειρότερα.
 
Πόσο μάλλον όταν ο ίδιος ο Τραμπ κορόιδευε τον Μπάιντεν που φορούσε παντού μάσκα και προέβλεπε ότι σύντομα η πανδημία θα τελειώσει και όλα τα επιστρέψουν στην κανονικότητα πριν από τον κορωνοϊό. Και ακόμα περισσότερο όταν, όπως αποκάλυψε η WSJ, ο Τραμπ συμμετείχε κανονικά σε εκδηλώσεις με κόσμο παρότι ήξερε ότι ήταν μολυσμένος με τον κορωνοϊό.
 
Πάντως, ο Δημοκρατικός Χάουαρντ Ντιν εκτιμά ότι η ασθένεια του Τραμπ ίσως τελικά λειτουργήσει υπέρ του, αν παίξει το χαρτί της συμπάθειας και συσπειρώσει τους ήδη φανατισμένους οπαδούς του, αν και εκτίμησε ότι η σημασία της ασθένειας στις εκλογές θα φανεί αφότου φανεί πώς η ίδια η αρρώστια κάνει τον κύκλο της.
google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 07:43